כניסה
תחביר

חידון הערבית הארצי - שלב הגמר

חידון ערבית ארצי

אנו שמחים לבשר לכם על תחילת התנעתו של "חידון הערבית הארצי" לשנת תשע"ה!

חידון הערבית הארצי מהווה פעילות שיא אשר נועדה להעצים את יוקרתו של מקצוע הערבית בקרב תלמידי בתי הספר בארץ.

החידון הינו נושא פרסים העוסק בשפה הערבית, עולם הערבים והאסלאם, המזרח התיכון- אז והיום.

קהל היעד: תלמידי ערבית בכיתה י' (בלבד).

החידון מורכב מ- 3 שלבים:

שלב א'- שלב בית ספרי:

שלב זה פתוח לכלל בתי הספר ברמה ארצית ובו נדרשת הירתמות מיוחדת מצדכם המורים- כאן עליכם המורים להציג ולשווק את החידון בפני התלמידים ולרתום אותם לקחת חלק ולהשתתף בו.

חווית ההשתתפות בחידון מקנה לתלמידים תחושת גאווה ועידוד להמשך למידת המקצוע וההעשרה שאין כדוגמתה בנושאים המשמעותיים לחיינו כאן במדינה ובמזרח התיכון בכל הנוגע לשפה הערבית והתרבות הערבית כולה.

עם סיום גיבוש רשימת התלמידים המשתתפים עליכם יהיה למסור לנו חזרה למייל זה את פרטיהם באמצעות הקובץ המצורף למייל. את השליחה יש לבצע עד לתאריך 12/12/14.

המלצתנו היא לקיים את הבחינה לכמה שיותר תלמידים וכחלק מתוכנית הלימודים. זכרו כי ככל שישתתפו יותר תלמידים מבית ספרכם והשקעת תלמידיכם תהיה ניכרת- כך יגדל סיכויים להתקדם בשלבי החידון עד לכדי זכייה בגמר!

השלב הבית ספרי כולל בחינה המבוססת על חומר לימוד מקובץ מידע אשר צפוי להישלח אליכם ב- 14/12/14. מתוך קובץ זה יילמדו התלמידים המשתתפים לקראת הבחינה.

הבחינה צפויה להישלח אליכם ב- 11/2/15 ואתם המורים מהווים הבוחנים ובודקי הציונים. את הבחינה יש לקיים לתלמידים בין התאריכים 15-18/2/15.

*יש להקפיד לשמור על טוהר הבחינה ולבצע אותה במסגרת התאריכים הנקובים מעלה בלבד.

לאחר ביצוע הבחינה יהיה עליכם המורים לבדוק את השאלונים בהתאם לתשובון (הכולל ניקוד לקביעת ציון) אשר ישלח אליכם בהמשך עם תום ביצוע הבחינה.

את ציוני התלמידים עליכם יהיה לשלוח אלינו למייל באמצעות קובץ ועד תאריך יעד לשליחה שיפורסמו בהמשך.

עם סיום קבלת הציונים ייבחרו ויפורסמו על ידינו פרטי התלמידים אשר יזכו לעלות לשלב ב'- השלב המחוזי.

שלב ב' - שלב מחוזי:

לשלב זה עולה מספר מצומצם של תלמידים אשר צלחו כראוי את השלב הראשון.

גם כאן תשלח הבחינה אליכם המורים במייל, אך בשונה מהבחינה הקודמת יצורף לתלמיד דף תשובות מצומצם עליו יענה את תשובות הבחינה.

*יש להקפיד כי התלמיד עונה על התשובון המצורף ולא על השאלון עצמו, זאת על מנת למנוע עומס בקבלת התשובות.

את דפי התשובות של התלמידים יהיה עליכם לשלוח אלינו לפקס מדור טל"מ שמספרו: 03-5482176.

בחינת שלב זה צפויה להתקיים בחודש מרץ 2015 (פרטים יישלחו בהמשך).

שלב ג' – שלב ארצי:

זהו שלב גמר החידון אליו יעפילו 12 מועמדים בלבד מכלל בתי הספר ברחבי הארץ! באירוע הגמר המועמדים יתמודדו "ראש בראש" על התואר הנכסף "זוכה תחרות חידון הערבית הארצי לשנת תשע"ה"!

שלב זה צפוי להתקיים ב- 12/5/15, יום ג', באוניברסיטת ת"א במעמד גורמים בכירים באמ"ן וצוות הפיקוח להוראת הערבית במשרד החינוך.

מקורות מידע לשלבי החידון

דף הבית צור קשר על בית הספר תקנון האתר מפת האתר