כניסה
מחויבות אישית
שיג ושיח

עבור תלמידי כיתות  י',  י"א,  י"ב

תכנית שיח ושיג (דיבייט) יוצאת מנקודת הנחה כי "לכל מטבע יש שני צדדים" והדרך הטובה ביותר להבין מהותו של כל נושא, הוא דיון בהיבטיו השונים. כדי להעביר מסר בצורה נכונה, יעילה ואפקטיבית, יש לשים לב לתוכן הנאמר ולאופן בו הוא נאמר. צריך לדעת מה להגיד ומתי להגיד, להבין למי אומרים ואיך לומר זאת בצורה הנכונה ואלו כישורי שפה נדרשים.

בתכנית נעשה שימוש באסטרטגיות חשיבה שנלמדים בשיעורי אזרחות ומדעי החברה, כמו  טעינת טיעונים ועוד. הנושאים, הטיעונים והנימוקים יהיו מתחומי האזרחות ומדעי החברה.

לצורך ההשתתפות בתכנית, בכוונתנו לבחור 15-25 תלמידים מכיתות י' - י"ב .

תלמידים שישתתפו בתכנית יקבלו הכשרה בנושאים הבאים:

א.         עקרונות הדיבייט.

ב.        מהו טיעון, מדוע חשוב לדבר בטיעונים וכיצד בונים טיעון משכנע.

ג.         שיטות וכללים להפרכת טיעונים.

ד.        עקרונות הרטוריקה וכללי הופעה בפני קהל.

ה.        חוקים וכללים לניהול דיבייט מלא.

ו.          תכנים הקשורים בנושא תחרות הדייביט לשנה הקרובה.

חלקה השני של התכנית כולל תחרות דייביט ארצית בין בתי הספר. ארבעת בתי הספר המובילים יגיעו לגמר באוניברסיטת תל-אביב אל מול קהל של כ- 500 תלמידים (כל משתתפי התכנית בארץ) במעמד שר החינוך.

תלמידי כיתות י"ב המשתתפים בתכנית, יוכלו לכתוב עבודה הקשורה לאחת מהשאלות הלקוחות מנושאי התחרות, וזאת במקום מטלת הביצוע (מטלת חקר בעיה אזרחית) לה הם מחויבים לבגרות באזרחות.

כלי הדיבייט מעניק תרומה אדירה בהמשך החיים. תרומה הבאה לידי ביטוי בביטחון העצמי, יכולת עמידה מול קהל, הבנת טיעונים, יכולת הפנמה, יכולת הפרכה ועוד. מדובר בכלי המסייע בכל צומת בחיים כמו: מבחנים בעל-פה, ראיונות עבודה, מיונים לצה"ל, אקדמיה ועוד. מכאן שמדובר בתכנית מעשירה, מעניינת ומאתגרת.

לוח הזמנים לתהליך כולו:

יום רביעי ה-  2.11.11  בשעה 16:30 בחדר 111 (מול הספרייה) - מפגש היכרות, הצגת התכנית ולוח הזמנים למפגשים.

נובמבר-דצמבר 2011: שלב ההכנה והעבודה של הקבוצה במסגרת בית הספר. (4 מפגשים).

ינואר-מרץ 2012 :  סיבוב ראשון של תחרויות בין קבוצות בתי הספר.(אונ' ת"א).

מרץ 2012 –  - תחרויות חצי-הגמר והגמר בין הקבוצות שיעלו לשלב זה. (אונ' ת"א)

התכנית הינה יוזמה משותפת של הפיקוח על הוראת האזרחות ומדעי החברה, בשיתוף המרכז להעצמת האזרח ועמותת "שיח ושיג" ומהווה חלק מההכרזה על שנת השפה העברית והינה חלק ממסגרת תהליכי הטמעת החינוך לחשיבה.

תלמידי כיתות י' – יב' המעוניינים לקחת חלק בתכנית. מתבקשים להירשם אצל מחנכי הכיתה, או רכזי השכבה או ישירות אצל רכז התכנית  אורי קונפורטי.

ניתן לאתר אותי באמצעות המיל במשוב או בדוא"ל הפרטי שלי: ori.konforti@gmail.com

או ישירות בטלפון נייד 052-7702915, או בבית בשעות הערב 077-4407636.

להתראות במפגש הראשון (יום ד', 2.11, ב- 16:30,חדר 111, מול הספרייה).

אורי קונפורטי

רכז התכנית