כניסה
רשימת תפוצה
רשימות ספרים

מסלולים ומגמות :

בית הספר הרב תחומי  שש שנתי "נופרים בגליל"

משלב מסלולי לימוד טכנולוגיים לצד מקצועות מדעיים ועיוניים .

מסלול טכנולוגי:

הנדסת תוכנה

התלמידים במגמה מקצועות שונים המכשירים אותם בתחום המקצועי של הנדסת תוכנה. המקצועות הנלמדים מקיפים את קשת הידע בתחום, תוך הכשרה בטכנולוגיות עכשוויות  וכוללים מקצועות כמו מערכות זמן אמת, מבני נתונים מורכבים, תכנות מונחה עצמים, שפות תכנות מתקדמות לעבודה ברשתות וכיו"ב.

התלמידים שבחרו ללמוד במגמת זו לומדים במסגרת כיתת מצוינות  בפרויקט קדם עתידים המאפשר להם בסוף כיתה י"ב להמשיך ללימודים אקדמיים במסגרת תכנית עתידים.

הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים (במסגרת השוחרות)

התלמידים לומדים במגמה מקצועות שונים המכשירים אותם בתחום המקצועי של הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים. המקצועות הנלמדים מקיפים את קשת הידע בתחום, תוך הכשרה בטכנולוגיות העכשוויות  וכוללים מקצועות כמו בקרה, אלקטרוניקה תקבילית ויישומית, מיקרו מחשבים תקשורת שפת C   אסמבלי וכיו"ב.

שוחרות חיל-האוויר

זהו מסלול לימודים ייחודי המשלב לימודי טכנולוגיה מתקדמת עם לימודים עיוניים. בסיום לימודיו בתיכון (כיתה י"ב) יקבל התלמיד תעודת בגרות ברמה מוגברת ותעודה טכנולוגית.
במהלך הלימודים עוברים התלמידים הכשרה מיוחדת למקצועות הספציפיים הנחוצים לחיל-האוויר. החינוך מתמקד בהכשרת התלמיד לשירותו הצבאי, לאקדמיה, ולתעשיות עתירות הידע בהמשך דרכו, תוך הדגשת ערכים, כגון: מצוינות, אמינות ואחריות אישית.
תלמידי השוחרות נהנים מיחס אישי הניתן ע"י צוות מורים מיומן וסגל מדריכי חיל-האוויר העומד לרשותם, וכן ממערכת של שעורי תמיכה ותגבור, הניתנים ע"י חונכות ומדריכי חיל-האוויר. השוחרים נהנים גם מהטבות, כגון: מדי חיל-האוויר ונסיעה חינם בתחבורה ציבורית. התחום הערכי-החברתי מהווה חלק בלתי נפרד מתכנית הכשרתו של השוחר.
התכנית החברתית כוללת: טקסי השבעה, מסעות וטיולים, ימי גיבוש אתגריים, העשרה תרבותית, מועצת תלמידים פעילה, להקות זמר ומחול.

תקשורת

מגמת תקשורת משלבת בין לימודים מעשיים ללימודים עיוניים. בלימודיהם העיוניים רוכשים התלמידים כלים להבנת כלי התקשורת השונים: עיתונות כתובה, פרסום, שידורי טלוויזיה ורדיו. התלמידים יוצאים לסיורים לימודיים שמטרתם העשרת הידע התקשורתי שלהם. נוסף ללימודים אלו לומדים תלמידים התמחות נוספת בתחום הרדיו או הווידיאו שבה נדרשים התלמידים ליישם את הידע העיוני שרכשו לכדי פרויקט מעשי סרט הכולל בימוי, הפקה, כתיבה, צילום ועריכה, או תכנית רדיו הכוללת הפקה, כתיבה, עריכה ושידור.

מסלול אתגר

ביה"ס רואה חשיבות רבה לספק מסגרת לימודים רלוונטית וחיונית לכלל התלמידים ופועל להשלמת חסכים תרבותיים ולימודיים, כדי לאפשר לכל התלמידים לסיים בהצלחה את לימודיהם התיכוניים. זכאות (ולו חלקית) לתעודת בגרות  הן  כיום מהמטרות המרכזיות ביותר הניצבות בפנינו.

במסגרת המסלול לומדים התלמידים את מקצועות הבגרות מתמטיקה, אנגלית, פיזיקה, לשון ותקשורת עם אפשרות צבירה של עד 11 יח"ל.  התלמידים מחולקים לשתי קבוצות במגמה להגדיל את יעילות הלמידה להביאם להצלחה בבגרות.

התלמידים לומדים במסגרת המסלול מקצועות נוספים לשם הרחבת הידע היסטוריה, תנ"ך, ספרות  ומחשבים  הם רק חלק ממקצועות אלה.

מסלול עיוני:

מגמה מדעית

במגמה זו לומדים התלמידים שני מקצועות מדעיים מהבחירות הבאות: כימיה ביולוגיה או  כימיה פיסיקה.

התלמידים לומדים ונבחנים במהלך הלימודים ברמת 5 יח"ל בכל מקצוע מדעי נבחר.

התלמידים שבחרו ללמוד במגמה זו לומדים במסגרת כיתת מצוינות  בפרויקט קדם עתידים המאפשר להם בסוף כיתה י"ב להמשיך ללימודים אקדמאים במסגרת תוכנית עתידים.

מדעי החברה

במסגרת הלימודים במגמה יעסקו התלמידים בזיהוי תופעות חברתיות, הבנתן ונקיטת עמדות כלפיהן תוך סובלנות מחד ועמדה ביקורתית מאידך. הלימודים במגמה מעניקים לבוגריה תרומה אישית וחברתית.

המקצועות הנלמדים המגמה הם סוציולוגיה ופסיכולוגיה. התלמידים נבחנים ברמת 5 יח"ל בכללם התלמידים הם כותבים עבודת חקר ברמת 2 יח"ל.

צירוף מקצועות

במגמה זו בוחרים התלמידים שניים מבין  המקצועות  ספרות, מדעי החברה , כימיה, ביולוגיה , בכל מקצוע לומדים ונבחנים ברמת 5 יח"ל.

דף הבית צור קשר על בית הספר תקנון האתר מפת האתר