כניסה
המסע לפולין > בלוג
ברוך הבא לבלוג המסע לפולין

בבלוג זה תוכלו לקרוא ולשתף חוויות מן המסע

מחוויות מהיום הראשון מצוות המלווים ומנהלת המשלחת נחמה שני:
לכל הכותבים לנו התרגשנו מאוד לקבל ממכם ברכות וקשר עם הארץ
עד לרגע זה היו לנו בעיות טכניות. אנו נמצאים בארץ קרה ומושלגת. היום היה יום מרגש .הטקס באנדרטת ראפופופורט  התבצע כאשר אנחנו עומדים במטר של שלג. הטקס היה מרשים והשתתפו בו תלמידי צור ים מקס פיין אורט שפירא עמל שרונים אורט אורמת. על הבמה נערך טקס צבאי בשילוב אזרחי מרגש. העוצמה באה לידי ביטוי במספר המשתתפים הרב שעמד על הבמה. תמונות ישלחו בהקדם. מידע נוסף נעביר בשעות הקרובות אוהבים ומכירים תודה על ארצינו הנפלאה.
ממכתבה של אם לילד במשלחת:
אני בת לנצולי שואה שבינתיים נפטרו. לאחרונה כשעלה נושא המשלחת לפולין בבית סיפרו של בני, עלו בי שאלות לגבי הזהות האישית שלי. נוכחתי לדעת כי יש ידע לגבי שורשיי שאפשר לסכם אותו ביש לי הווה, יש לי עתיד אך אין לי עבר...הוריי ז''ל מעולם לא דיברו ואנחנו פחדנו לשאול וחבל. לכן הפנימו את שתראו ואת שתשמעו וייצגו אותנו בגאווה ובכבוד, הרימו ראש גם ברגעים קשים כי עם ישראל חי וקיים
אחרי המראות במחנה טרבלינקה- נחמה שני, מנהלת המשלחת:
היום הגענו לטרבלינקה. עמדנו  במקום שבה עברה הרכבת .עמדנו דוממים כאשר שמענו את תפילת אל מלא רחמים ותרועת השופר. עמדנו דוממים כאשר לא היו המילים להביא את הרוע שבלט מול הלובן של השלג. לשירת התקווה חשנו את הנקמה שלנו הקבוצה המיוחדת הרב תרבותית. אולי במסע הזה נבין כי שנאה, גזענות אין להם מקום בעולמינו. התלמידים חוו ביום זה את החוסר מובן . כיצד ואיך. בערב ערכו המורים משובים ושוחחו עם התלמידים. באוויר רוח הנעורים ושמחת החיים מול הנורא מכל השמדת קהילה יהודית כאן בפולין.
אני מוסרת תודה לכל כותבי ההודעות המשיכו כך. מחממם את הלב.
לאחר יום סיור ארוך -
הליכה רגלית לרובע קז'ימיז' - הרובע היהודי
סיור ברובע- הרמ"א, אלטא, אייזיק, הטמפל, הגימנסיה, שירוקה גטו פודגוז'ה- סיור בגטו, בית המרקחת, הכיכר
העיר העתיקה- הלכה דרך הואוול- סיור בעיר, כיכר סוקוניצה ולאחר מפגש איוורור אנחנו מתארגנים לשינה
אז לילה טוב ישראל ושבוע טוב
שלום לחברים בישראל
היה לנו יום כייף עם הפתעה לא מתוכננת
עלייה ברכבל ולבילוי קר
בטמפרטורה של מינוס 10 מעלות בשוק זקופנה העליון אך אל דאגה התגברנו ונהננו.
מחר זהו היום האחרון למסע נבקר באושויץ
 ונדליק נרות בטקס מיוחד לכל אחד יש שם