כניסה
ברוך הבא לבלוג המסע לפולין

בבלוג זה תוכלו לקרוא ולשתף חוויות מן המסע

היום הראשון למסע:
נחתנו בקטוביץ לעיר לבנה. אנחנו כרגע בקרקוב מזג האוויר מצויין. התלמידים בסדר גמור.ביקרנו בעיר העתיקה ,סיירנו בבית הכנסת הרמה ובבית העלמין. סיימנו את היום בסיור במכרות המלח בויליצקה.כל התלמידים מוסרים דרישת שלום למשפחות ולבתי הספר המשתתפים במשלחת. את תמונות המסע ניתן לראות באתר

היום השני למסע:
היום התחלנו את סיורינו ברבקה בבית ספר ששימש בתקופת המלחמה כבית ספר של האס.אס ללימודי תורת הנאציזים ורצח בדם קר. הסיור כלל ביקור בקברי אחים של יהודי רבקה. את היום סיימנו בבילוי מהנה באתר הסקי זאקפונה, עליה ברכבל, קניות ומשחקי שלג. מחר מתוכנן ביקור באוושויץ.

היום השלישי למסע:
יום היה בעצם היום הראשון למסע. היום היינו באוושויץ ובירקנאו .יום קשה, מפרך ומרגש. התלמידים חוו לראשונה את חיי היהודים במחנות. החוויה המרגשת הסתיימה בטקס לכל איש יש שם. משם המשכנו לאוסטרוביץ ללילה בודד. מחר אנו ממשיכים לורשה דרך מחנה ההשמדה מיידנק .אצלנו מזג אוויר מצויין להיפך מכם .
כולנו מאחלים לכל הנשארים בארץ שבת שלום , המון אהבה ונשיקות

היום החמישי למסע:
אתמול היינו במיידאניק והטקס שערכנו היה מאוד מרגש. תמונות מצורפות. בערב ערכנו תפילה בבית כנסת בוורשה . היום יום שבת המסלול נערך ברחובות ורשה ראינו את הגטו היהודי ,אנדרטת החייל האלמוני ומעט מהעיר העתיקה .סיימנו את היום בקריאת המגילה בבית הכנסת וחלוקת משלוחי מנות .חוויה מיוחדת וחד פעמית.כל המשלחת מוסרת חג שמח ושבוע טוב לכל הנשארים בארץ.

היום השישי למסע:
היום היה המרגש והמשמעותי ביותר במסע.התחלנו את היום בטקוצין כולל סיור בעיירה וביקור ושוב קריאת המגילה בבית הכנסת.המשכנו ליער לופוחובה-הליכה בדרך המוות ובקר האחים חוויה מרגשת ביותר.המשך היום ה
היום היה המרגש והמשמעותי ביותר במסע.התחלנו את היום בטקוצין כולל סיור בעיירה וביקור ושוב קריאת המגילה בבית הכנסת.המשכנו ליער לופוחובה-הליכה בדרך המוות ובקר האחים חוויה מביותר.המשך היום היה בטרבלינקה-מקום מצמרר ולא נקלט. מחר מחכה לנו ביקור בבית יאנוש קורצאק

(מוסתרת) קישורי מנהל

דף הבית צור קשר על האתר תקנון האתר מפת האתר