כניסה

כותרת

דבר מינהלת פולין

גוף

ראשי המשלחות רחל, צבי, מוטי , תלמידים יקרים .

אתם יוצאים למסע משמעותי בחייכם, בו תלמדו את קורות העם היהודי לפני השואה ובמהלכה.

במהלך המסע התלמידים מבקרים באתרים ובמשרדי הקהילות היהודיות הפזורות בפולין, הביקור חושף את התלמיד לעומקו של החורבן והאובדן, הן מבחינת עושר התרבות היהודית, אובדן יצירות אומנות יהודית ורצח אכזרי של מיליוני בני אדם בשל אידיאולוגיה נאצית.

תוכנית ההכנה למסע שילבה תכנים לימודיים , חברתיים ורגשיים במסגרת סדנאות והרצאות ביד ושם.

זוהי השואה הנוראית ביותר שעשה האדם לאדם. אין עוד אף עם כזה בהיסטוריה שעבר טראומה כ"כ נוראה ואשר שליש ממנו הושמד במתכוון.

יחד עם זה, בתוך התופת הנוראה העם המשיך לחיות, ללמוד, לאכול, ללמד, ליצור חיי חברה ותרבות, להסתכל למוות בעיניים ולשרוד.

אין ספק שמסע כזה מחזק את הזיקה למורשת היהודית, את תחושת השייכות והשותפות של בני הנוער לעברו , מעמיק  את הזדהותם עם גורל העם היהודי  בתקופת השואה , את מחויבותם לביטחונה וביסוסה של מדינת ישראל בהווה ומסייע לגיבוש הזהות הישראלית.

אנו מקווים שתפיקו את המירב מהמסע הזה, תחזרו עמוסי חוויות, חלקן קשות, אך חלקן יראה לכם שאכן ניתן לקום מהשאול, להתעשט ולהמשיך את השושלת והמסורת.

שימרו על עצמכם, היו דוגמא טובה לחבריכם, לצוות המורים וסמל ייצוגי לעם ומדינת ישראל אשר מצאו אתכם ראויים לייצג אותנו ואת דורות העבר ששמרו על הגחלת האנושית וניספו, על לא עוול בכפם.

אנו משוכנעים שעם חזרתכם, תחושו שעשיתם עבודת שליחות מהימנה וכי אתם סמל ומופת לשאר חבריכם בבתיה"ס השונים עליהם אתם נימנים.

נאחל לכם לצאת לשלום ולשוב בשלום ועמוסי חוויות.

מנהלת פולין:
רות קורבלניק, רוני ברנשטיין, נורית בירגר, חגית רימוך, אביגדור קריל, אתי מרון