כניסה
תמונות
סיום קורס גימלאים- מחשבים לגיל הזהב

הקשר הרב דורי – דור העתיד מצדיע לדור המייסדים

כ"א באייר תשס"ט 15.5.2009 כתבה בעיתון שחק.

רק לפני תקופה קצרה הם היו מורים ומחנכים, כיום הם גמלאים, כתוצאה מיוזמה ברוכה והתנדבות תלמידים הם הפכו לתלמידים. יושבים ליד מחשב ומקשיבים בשקידה, בלי להפסיד מילה, להסברי התלמידים-מורים.
תלמידי עמל ב' וחט"ב בן גוריון, שהפכו מתלמידים למורים בארגונו המוצלח של אורן גילאור, סיימו בימים אלה המורים הגימלאים, קורס להכרת המחשב. העיניים נפקחו. גוף מתכת, שהיה נעלם עבורם עוד אתמול, הפך לפתע למכשיר בעל תועלת רבה, אפשרויות להקליד את קורות חייהם, להתכתב עם הקרובים בארץ ובניכר, למצוא חומר על כל מה שחיפשו. לפני ימים מספר נערך בעמל ב' טקס חלוקת התעודות. נכחו: סגן ראש העיר וראש מינהל החינוך יעקב בן שמחון, יו"ר תא המורים הגימלאים הפתח תקוה, יו"ר מינהלת הגימלאים וחברת הנהלת העיר ברוריה שכטר, מנהלות בתי הספר ברוריה גרשטיין וריקי כהן, הרכזת החברתית בעמל ב' חיה ארן, המפקחת על החינוך העל יסודי בפ"ת פנינה שומרון, ורבים וטובים חשובים נוספים. קדמו לחלוקה דברי ברכה וסרטונים קצרים, בהנחייתו של אורן, ובטיפולו המקצועי במערכות ההגברה וההקרנה. אורן פתח בהצגת עצמו: "לומד בתיכון עמל ב' במגמת ביוטכנולוגיה, בוגר חטיבת בן גוריון, ניצב כאן לפניכם..." כאן המשיך וסיפר על שני הקורסים שהנחה במקביל בחטיבה ובעמל ב'. את מסכת הנאומים והברכות פתחה חברת מועצת העיר ויו"ר מינהלת המורים הגימלאים: "אפתח את דבריי במשפט שמלווה אותי כל חיי – כדי להצליח במשימה אתה צריך שותפים, ושותפים איכותיים. מזמן חלמתי על קורס למחשבים לגימלאים, אבל קורס שיינתן על ידי תלמידים למוריהם..." כאן המשיכה ברוריה לתאר את שיתוף הפעולה בינה לבין מנהלות בתי הספר, ואת הקשר המוצלח עם אורן. ובפנותה אל יעקב בן שמחון אמרה: "אתה יכול להיות גאה שיש לך בתי ספר כאלה בפתח תקוה עם חומר אנושי וצא מן הכלל". אחרי דבריה של ברוריה שכטר נקרא אל הבמה סגן ראש העיר וראש מינהל החינוך יעקב בן שמחון: "מנהלות יקרות, מבוגרים ותלמידים... בסופו של דבר כולם יצאו נשכרים, הדור הצעיר יוצא נשכר ביצירת הקשר כי זה חשוב לו להמשך החיים, ואילו המורים, ראיתם שמסך המחשב הוא לא רק כדי להסתרק... רק כשסיימתם לעבוד נכנסו המחשבים הראשונים לבתי הספר... אני רוצה להודות למנהלות בתי הספר ריקי וברוריה ולתלמידים כמובן. יישר כוח ותמשיכו לעשות דברים יפים".
אורן: "הקשר הרב דורי זו תוכנית ארצית שמטרתה היא לקשר בין הדור הצעיר לדור המבוגר באמצעות המחשב. המחשב הוא בעצם רק כלי".

הנואמת הבאה הייתה תמר גונן, רכזת מחוזית של התקשוב: "אדם בעולמנו משול לטיפות הגשם, חלקן גולשות במדרון ונעלמות בים כאילו לא היו וחלקן נספגות באדמה ומשאירות בה את חותמן (כתב שבתאי לוי) תוכנית הקשר הרב דורי היא תוכנית ארצית המקשרת בין הדורות באמצעים ממוחשבים.
בעידן הטכנולוגיה המודרנית עולה לעיתים הידע של הדור הצעיר על זה של הדור המבוגר... עולם שלם  נפתח לכל תלמיד שלומד בתוכנית הזאת".
מנהלת חט"ב בן גוריון ברוריה גרשטיין: "אני שמחה לסיים היום פרוייקט חשוב, אחד החשובים בחטיבה... אני מסתכלת בעיניכם ורואה בהן את האושר והניצוץ הממלא אתכם בכל מפגש מחדש..." בדברה על אורן אמרה: "עם הגיעו של אורן לכיתה ז' הפך ליד ימינה של רכזת המחשבים... זאת הזדמנות של לשבח אותך שהובלת במקצועיות ובאחריות את הפרוייקט".
ריקי כהן, מנהלת עמל ב', לא חסכה בדברי שבח לפרוייקט ופנתה לאמא של אורן, שנכחה באולם: "אני רוצה להודות על ההזדמנות שהייתה לי לחנך ולעבוד עם אורן. הוא יודע ערכים ונתינה שאינה יודעת גבולות..."
תמי גרין, המפקחת ארצית על הקשר הרב דורי, הוסיפה אף היא דברי ברכה. תוך שאורן משבח את הקשר שלו עם רותי סובל, המתאמת ומהמקשרת מטעם המורים הגימלאים, קרא לה לעלות לבמה. דבריה של רותי: "הרגשה וחוויה יוצאת דופן הייתה לי לצפות ולראות את דור העתיד מלמד את דור המייסדים. ההתייחסות ושיתוף הפעולה שנוצרו בין הדורות, זה משהו שאין לו אח ורע. חוויתם את הרגשת החשש בהתחלה שהפכה במהרה להיות הנאה גדולה לכם ולכי בתרומתכם לקהילה. לכל שיעור התייצבתם בזמן כמו חיילים קטנים המצבעים את המשימה, במסירות ובאהבה הדדית. בסבלנות רבה פתרתם בעיות והארתם את דרכם של המורים הגימלאים. אתם דור העתיד הראוי לשבח, גאוות העיר פתח תקוה. אני מצדיעה ומודה לכם" רותי סיימה בתודות לזמירה וודווז, ליונה שונם, למרים פדידה ולמרגלית מזרחי. בסיום דברי ברכתה של רותי לאורן: "ראיתי את אורן כדגם מייצג לאורך כל השיעורים, ושמחה אני לראות שלפנינו ניצב ועומד במלוא הדרו, מורה טוב, מורה לחיים.
בת-שבע אלקלעי הודתה לאורן המורה בשם כל המורות-תלמידות.

יהודה ברושי

דף הבית צור קשר על בית הספר תקנון האתר מפת האתר