כניסה

סיור בהר מירון- שיתוף פעולה בין הסוכנות היהודית לבין הפדרציה היהודית של צפון אמריקה

במסגרת "שותפות ביחד", רשת הקהילות השותפות של הסוכנות היהודית המחברת בין קהילות יהודיות בארץ ובעולם, הגיעה לארץ משלחת תלמידים מניו-ג'רזי, מנהטן וקונטיקט. במהלך ביקור זה הצטרפו אליהם תלמידי חטיבת הביניים אלון שבבית הספר הרב תחומי למדעים ולאומניות למסלול הליכה בהר מירון.

המפגש החל במשחקי היכרות משעשעים ובכיבוד שנפרס לכבוד האורחים. התלמידים  הלכו זה לצד זה, שוחחו, צחקו, שרו ונהנו מאד. מדי פעם, המדריך עצר וסיפר בעברית ובאנגלית סיפורים אישיים וחוויות מארץ הקודש. התלמידים נהנו מהמסלול היפה ומהנוף המרהיב שנשקף לעבר צפת והר החרמון המושלג. לאחר ארוחת הצהריים בשטח הצטרפו התלמידים אל האורחים לברכת המזון והתרגשו מאד מהמעמד המיוחד.

מחוויות התלמידים:

"במפגש זה למדנו כי אנו דומים בנפשנו, ולמרות המרחק הרב הם מקושרים לארץ, לאנשים, למנהגים ולתרבות".

"המשותף הוא שכולנו יהודים! זה מדהים לראות שילדים שגרים בארץ כל כך רחוקה רוצים לבוא למדינת ישראל, לראות את הנופים וללמוד על תולדות הארץ. הדבר מעיד על אהבתם לארץ ישראל וזה אחד הדברים החשובים שמחברים בינינו לבינם."

"קשה לשכוח מפגש שכזה. אני שמחה שניתנה לי ההזדמנות לחוות אותו. בעקבות הטיול, הבנתי שהחיים שלנו דומים מאוד כפי שבא לידי ביטוי במנהגים ובחגים. כמו כן, למדתי גם על עצמי, למדתי איך להיפתח לילדים, איך להיענות לאתגרים, והכרתי בעצמי תכונות ויכולות".

בסיום המפגש העניקו תלמידי חטיבת הביניים לאורחים שי למזכרת והביעו את רצונם לשמור על קשר מתמשך.

אין ספק כי מפגש זה פעל להידוק הקשרים ותרם להעמקת הזהות היהודית המשותפת בין תלמידי חט"ב אלון לבין תלמידי הקהילות היהודיות בארה"ב.

Web Part של עורך תוכן

כיתה ז2