כניסה
אנשים וקבוצות

פרוייקט מעורבות חברתית בקהילה תשע"ב

מטרת הפרויקט

להעלות את המעורבות החברתית, האכפתיות והרצון לתת ולתרום מעצמך למען הזולת.

כיתה ח5, יזמה פרויקט התנדבותי למען הקהילה לאורך שנת הלימודים תשע"ב, בגן "השלום", גן ילדים ממלכתי דתי, הסמוך למבנה בית הספר.

הגננת –אלה שואפי

הסייעת- רחל קורקוס

מספר הילדים בגן- 35

התוכנית השנתית

* מפגשים בהרכב מלא של כל תלמידי הכיתה עם כל ילדי הגן.

•  ארגון והכנת טקסים משותפים במעגל השנה.
  • סדנאות יצירה .

*מפגש שבועי - בהרכב מצומצם - 4 תלמידים בסבב מתחלף (2 בנות +2 בנים) יסייעו לגננת וישמשו אחים/אחיות בוגרים/ות לילדי הגן (במשחקי קופסה, בהקניית אותיות הא'ב', בתרגילי חשבון פשוטים וכד')

המפגש יתקיים אחת לשבוע- בכל יום רביעי בין השעה 8:00- 8:45

מחנכות הכיתה

אתי נחום וליבנת גליק

טקס פרידה וחלוקת תעודות הוקרה

לתמונות נוספות מטקס סיום פעילות עם ילדי גן השלום לחץ כאן

"וְחַג שָׁבוּעוֹת תַּעֲשֶׂה לְךָ בִּכּוּרֵי קְצִיר חִטִּים"(שמות לד,כב)

לתמונות נוספות לחץ

כאן

לצפייה בסרטון חגיגה בלבן לשבועות לחץ כאן

לקראת חג פסח תלמידי כיתה ח5 מצוידים בכובעי טבחים שאוירו בלוגו מצות "השלום" במאפיית |אלון", סינרים ומערוכים, הגיעו לפעילות מיוחדת, הכנת מצות כשרות לפסח עם ילדי גן השלום.

תהליך הכנת המצות החל בלישת בצק מקמח, מים, מעט מלח והרבה חום ואהבה. בשלב הבא תלמידי כיתה ח5 בליווי ילדי הגן יצרו כדורים. כל כדור בצק זכה לתשומת לב מיוחדת ,רודד במערוך וחורר באמצעות מזלג. השלב הסופי בהכנת המצות  היה באפייתם בתנור  בחום גבוה וכמובן באכילתם בתאבון רב.

לצפייה בסרטון אפיית המצות לחץ כאן

מנהלת החטיבה, הגב' מיכל מימון ברכה על היוזמה ואיחלה לתלמידים ולילדי גן השלום "חג אביב שמח, חג של פריחה, התחדשות ושמחה".

המפגש היה חוויתי ומרגש, התלמידים והילדים נהנו מהפעילות ומשיתוף הפעולה הפורה. ביוזמת התלמידים והמחנכות, אתי נחום, וליבנת כהן גליק, הוכנה חוברת צביעה ועבודה כשי לחג. החוברת כוללת את סיפור שעבוד בני ישראל ממצרים, הצלתו של משה ע"י בת פרעה, שחרור בני ישראל משעבוד מצרים וסיפור הצלת בני ישראל בנס בקיעת ים.

לצפייה בתמונות מפעילות פסח לחץ כאן

משלוח מנות לילדי גן "השלום"

לתמונות נוספות מהפעילות בפורים לחץ כאן

לצפייה בסרטון פורים לחץ כאן

חגיגת ט"ו בשבט

בחג ט"ו בשבט, התארחו ילדי הגן בכיתה ח5 לסדנת יצירה משותפת, בהנחיית המחנכות, אתי נחום וליבנת גליק, יצרו התלמידים יחד עם ילדי הגן את יער "השלום", כל תלמיד וכל ילד צייר וצבע את העץ האישי שלו.

על יריעת בד לבן יצרו את "עץ השותפות", התלמידים והילדים צבעו את העץ וחתמו בטביעת כף ידם על עץ השותפות, העץ מהווה סמל לחברות ולשיתוף הפעולה בין כיתה ח5 וילדי גן השלום וכן את החיבור בין האדם לטבע.

בסיום ערכו התלמידים טקס לילדי גן "השלום" שכלל קידוש לחג , קטעי קריאה של שירים וסיפורים עם מסרים ערכיים, " מה נותנים לעץ מתנה"מאת טויה טאולו וסיפור האגדה על "האורן שלא שמח בחלקו".  הטקס הסתיים בשירה בצוותא של מחרוזת שירי ט"ו בשבט. מנהלת החטיבה הגב' מיכל מימון ברכה את התלמידים והילדים בברכת חג ט"ו בשבט שמח ודנה עימם בשאלה מדוע נחגג החג דווקא בט"ו בשבט. בסיום חגיגת חג ט"ו בשבט, התלמידים הכינו ואכלו סלט פירות עשיר,עסיסי, מתוק וצבעוני מפירות הארץ הנבחרים.

המפגש היה בהחלט חוותי, יצירתי, מעשיר מהנה, מזין, בריא וטעים.

תודה ענקית למורות דבורה ליוור ומלכה פורטנוב על הסיוע בציור "עץ השותפות"

לתמונות נוספות מהפעילות לט"ו בשבט לחץ כאן

חגיגת חנוכה

לצפייה בתמונות נוספות לחץ כאן