כניסה
כיצד להשתמש באתר Wiki זה
חשיבות לימוד התנך מבחינה חברתית מוסרית
חשיבות לימוד התנ"ך מבחינה חברתית מוסרית
  • ציין והסבר לפחות 6 ערכים מוסריים/חברתיים ואנושיים המצויים בתנ"ך?
  • מהי החשיבות של לימוד התנ"ך מבחינה מוסרית/חברתית?

התנ"ך מבחינה חברתית ומוסרית :

מגישות : נועה א. נועה ב. ליהיא ודלפינה

חשיבות התנך מבחינה מוסרית : התנך מהווה ונותן מקור לחינוך מבחינה מוסרית . משמעות המילה "מוסר" הוא כלל הערכים שמשפיעים על ההתנהגות של בני האדם (כמו שאומרים "התנהגות מוסרית") . הערכים בנויים מכללי (נורמות) התנהגות שהאנושות מסכימה עליהם .

חשיבות לימוד התנ"ך- מי שהולך בדרך התנ"ך ולומד את התנ"ך גורם לאווירה נעימה בן אדם לחברו ,בין אדם לסביבה . חשוב ללמד את התנ"ך כדי שכל אדם יהיה מודע לחוקי ה' וחוקי התנ"ך , גם מי שלא מאמין ולא חייב להאמין רצוי שיידע ויחכים גם אם הוא בוחר בדרך שלא להאמין- זכותו וצריך לכבד כל אדם ואדם. למידת התנ"ך מביה"ס יסודי גורמת להעשרת ידע של התלמיד גם מבחינה דתית וחשוב שכל ילד יהיה מודע לתנ"ך ולחוקיו.

מבחינה חברתית התנך מחנך אותנו לערכים מוסריים ומראה לנו את הדרך הנכונה להתנהגות בין אדם לחברו . כמו למשל : "לא תרצח" , "לא תגנוב" , "לא תשקר" וכ'ו ערכים בסיסיים אלו גורמים לחברה להיראות טוב יותר אם לא היו כללים בסיסים אלו חברתינו שגם אנו חלק ממנה הייתה אלימה וללא גבולות... היחס לגר , לאלמנה , ליתום ועוד... . התנך מראה לנו מה מותר ומה אסור מבחינת מערכת היחסים בין אדם לחברו הבנוייה על מערכת של כללים מוסריים , שמבדילים אותנו ושונים מהבהמה ומשאר בעלי החיים .

ספר התנ"ך נקרא גם ספר - הספרים , מכיוון שיש לו חשיבות רבה בין היתר יש בו גם את חשיבות של אנושיות וחברתיות כמו : עשרת הדיברות שבלי לקיים אותם המדינה שלנו תהיה אחרת ובלי חוקים וגבולות.

לסיכום- נהנו מאוד לעשות יחד את השאלה הזאת מכיוון שהרחבנו אופקים על דברים רבים בעזרת האינטרנט ובעזרת ההורים נתנו גם את דעתינו שחשוב ללמד את התנ"ך מאותם נימוקים. אנחנו חושבות שאם לא היו ערכים חברתיים ומוסרים החברה הייתה נראית אחרת לגמרי ! היא הייתה מופרעות,כל אחד היה יכול לעשות מה שבא לו והיה בלאגן גדול במדינתנו. נהנו גם מעבודת הצוות , מהוויכוחים ובעיקר מהתוצאה שלנו.

משוב לנושא: חשיבות התנ"ך מבחינה מוסרית חברתית

שונה לאחרונה ב- 08/05/2010 12:09  על-ידי אתי נחום