כניסה
דף הבית

אוכלוסיית ישראל

המסרים העיקריים של היחידה

·        אוכלוסיית ישראל, מגוונת, הטרוגנית, רבת פנים.

·        ישראל נמנית על המדינות המפותחות בעולם.

·        תהליכי שינוי מתרחשים כל העת באוכלוסייה

אוכלוסיית ישראל

פעילות

במהלך לימוד היחידה יעמדו התלמידים על השינויים המרכזיים המתחוללים באוכלוסיית ישראל מאז הקמתה, על הישגיה של המדינה ועל הבעיות המרכזיות שעל סדר היום של תושבי ישראל.

יועלו דוגמאות להטרוגניות של האוכלוסייה, ודוגמאות המבהירות מדוע ישראל נחשבת למדינה מפותחת. לאחר מכן יוסבר אילו שינויים מתרחשים באוכלוסיית ישראל מאז הקמתה באמצעות הכותרות של היחידה. במהלך הדיון יופנו התלמידים לעיין בספר בגרפים, בדיאגרמות ובתמונות.

עבודה בקבוצות

עבודה בקבוצות מתבססת על הרעיון של למידת עמיתים. במסגרת זו כל משתתף אחראי על תחום תוכן מוגדר שבו הוא מתמחה ואותו עליו להקנות לחבריו.האחריות והמחויבות המשותפת מאפשרים שיתוף פעולה וחלוקת עבודה. בקבוצות האם כל משתתף אחראי על תחום מוגדר ובקבוצת המומחים כל הנציגים אחראים על אותו תחום תוכן .

עבודה בקבוצות

בקבוצה הלומדת בשיתופיות – מתקיים תהליך של בניית ידע משותף :

-          חלוקת עבודה ואחריות אישית. אחריות הדדית והעצמה אישית וקבוצתית.

-          התחברות למשימה שלמה בתהליכים של תלות הדדית.

-          השלמת המשימה באופן הדדי.

-          רצון להביא לקידום מירבי של כל אחד מחברי הקבוצה.

-          בטול תופעות של פרזיטיות או חוסר למידה.

-          התחשבות ביכולתו של כל פרט.

-          הערכה לגבי תרומתו של כל פרט לקבוצה. (כאן לדעתי יש לאפשר לתלמידי הקבוצה לדון ולציין את תרומתו של כל פרט לעבודה השיתופית על גבי דף העבודה כדי ליצור שותפות אמיתית)

-          שאיפה לקדם את סה"כ תוצרי הקבוצה.

-          אווירה של תמיכה, קבלה, עזרה ועידוד.

-          התמודדות עם ידע נרחב בזמן קצוב.

-          לאפשר קידום של תלמידים מתקשים להתמודד עם תכנים לימודיים מורכבים מבלי לפגוע. בהישגיהם של משתתפים חזקים

התהליכים התוך-קבוצתיים מעוצבים בדרך של הדגשת שיתופיות ועזרה.

ברוך הבא לאתר ה- Wiki שלך!
באפשרותך להתחיל ולהוסיף תוכן לדף זה על-ידי לחיצה על ערוך בראש דף זה, או ללמוד עוד אודות אתרי Wiki על-ידי לחיצה על כיצד להשתמש באתר Wiki זה בהפעלה המהירה.

מהו אתר Wiki?

Wikiwiki פירושו מהיר בשפה ההוואית. אתר Wiki הוא אתר שבו משתמשים יכולים לערוך בקלות כל דף. אתר זה גדל בצורה אורגנית על-ידי קישור של דפים קיימים יחד או על-ידי יצירת קישורים לדפים חדשים. אם משתמש מוצא קישור לדף שעוד לא נוצר, הוא יכול להפעיל את הקישור וליצור את הדף.

בסביבות עסקיות, אתר Wiki מספק אפשרות לשמירת ידע בדרך שדורשת תחזוקה מועטה. מידע שמועבר לרוב בהודעות דואר אלקטרוני, בשיחות מסדרון, או שנכתב על חתיכת נייר, יכול במקום זאת להישמר באתר Wiki, מקושר לידע דומה.

דוגמאות נוספות לשימוש באתרי Wiki כוללות רעיונות מסיעור מוחות, שיתוף פעולה בתכנון, יצירת מדריך הוראות, איסוף נתונים מהשטח, מעקב אחר ידע הנצבר במוקד טלפוני ובניית אנציקלופדיה של ידע.

שונה לאחרונה ב- 06/06/2010 12:32  על-ידי רבקה זיגלמן

דף הבית צור קשר על בית הספר תקנון האתר מפת האתר