כניסה

זכייה מרשימה לרב תחומי למדעים ואומנויות נהריה

בתחרות היוקרתית "המרוץ המקוון"

תודה רבה  לנקיטה, אילנה, אופיר, ירדן (תלמידי  י"ב במגמת הנדסת תוכנה)

ואלירן זלמנוביץ

על זכייתם במקום הראשון.

הרב תחומי - פוסט

סרטון

לכתבה ב- ynet לחצו כאן

פירסום בעיתונות - ידיעות הצפון

פירסום בעיתונות - חדשות נהריה

סרטון

קבוצת עמל ערכה ב-12.3.14 את תחרות "המירוץ המקוון", תחרות שבה קבוצות תלמידים מצטיינים מבתי הספר של הרשת התמודדו בזמן אמת עם פענוח תוכנות מחשב חדישות שאינן מוכרות להם. התחרות נערכה במטה חברת סיסקו בנתניה, במסגרת שיתוף פעולה הקיים בין סיסקו לקבוצת עמל.
התלמידים נדרשו להתמודד עם תוכנות מתחומים מדעיים וטכנולוגיים והתבקשו ללמוד, להפעיל ולפתור משימות בתוכנה שאינה מוכרת להם. בין היתר נדרשו המתמודדים לפענח גן ויציבותו באמצעות התוכנה הייעודית Blast, ולבדוק עלייה ברמת החלבון או רמת האקטיבציה של חלבונים שונים באמצעות התוכנה ImageJ. התחרות חייבה עבודת צוות, חשיבה מופשטת, יכולת אנליטית, הכללה, יצירתיות, יישום, ושימוש בכלים ממוחשבים. תחרות מעין זו דורשת להראות מיומנויות ואינטליגנציה טכנולוגית ברמה גבוהה.

בסיום התחרות זכו במקומות הראשונים בתי הספר הבאים: את המקום השלישי חלקו ביניהם בית הספר הרב תחומי עמל שבח מופת ובית הספר הרב תחומי עמל טייבה. במקום השני זכה בית הספר הרב תחומי עמל עמק חרוד, ובמקום הראשון זכה בית הספר הרב תחומי עמל נהריה למדעים ואמנויות.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום העניקה פרסים לזוכים ואמרה : "התחרות מהווה אמצעי חשוב לטיפוח המצוינות, לעידוד חשיבה יצירתית, ולהכשרת בוגרים ללימודים גבוהים עתידיים, ולעבודה במקצועות התכנות המובילים. אנו חיים היום בעידן של התפתחות מואצת של מערכות המחשוב בעולם ושל תחום הסייבר. זהו תחום שהולך ומתפתח, הולך ומתעצם. ההשתתפות בתחרות הזו היום, מעידה עליכם כמי שעשויים בבוא היום להשתלב בתחום מערכות המחשב המתקדמות ובתחום הסייבר. מדינת ישראל זקוקה לדור חדש של מומחי תוכנה מהשורה הראשונה, ואין לי ספק שאם תתמידו בדרך שבה אתם הולכים, נכון לכם עתיד גדול בתחום הזה. אני מודה לחברת סיסקו, על האירוח החם ועל שיתוף הפעולה החשוב שקיים בינינו, אשר רק לאחרונה הגיע לשיא מיוחד, לשיא גינס, במיזם החינוכי הגדול שלנו בהובלת נשיא המדינה שמעון פרס, אשר העביר לאלפי תלמידי עמל את השיעור המקוון באזרחות הגדול ביותר בעולם".

התלמידים שהשתתפו בתחרות זכו לשמוע הרצאה על "מלחמות הסייבר" מאת עמרי הולצמן מחברת סיסקו.
— באלבום ‏תחרות המירוץ המקוון של קבוצת עמל - 12.3.14‏.

תמונה של ‏הרב תחומי‏.

דף הבית צור קשר על בית הספר תקנון האתר מפת האתר