כניסה

חינוך חברתי
טקסים ופעילויות 2012

רשימת קישורים

לא קיימים כעת קישורים מועדפים להצגה.

פרויקט חיים פלוס

תלמידי כיתה י"א סיימו בהצלחה קורס 'חיים בפלוס'

ועוברים למצב חיסכון

האם הרגשתם שינוי לאחרונה בתיכון עמל באשדוד? פחות פחיות נמכרות במכונות השתיה באזור בית הספר? זה לא במקרה. תלמידי כיתה י"א סיימו השבוע בהצלחה קורס 'חיים בפלוס' לניהול פיננסי. במהלך הקורס למדו ארבעים ושלושה תלמידים אודות תחומי הכלכלה השונים הנוגעים לחייהם ביום יום וכן רכשו מיומנויות לבניית תקציב אישי, קריאת דף חשבון בנק, פתיחת תכנית חסכון, בחירת מקצוע לעתיד ועוד.

יותם אדרי מנטור הקורס סיפר, כי "הדגשתי בפני התלמידים את החשיבות בקורס היות והטמעת התנהלות כלכלית נכונה ותכנון לטווח ארוך מגיל צעיר, הם המפתחות להבטחת יציבות כלכלית לכל החיים. אני שמח שהשתתפות במהלך הקורס הייתה מעל ומעבר והתלמידים יוכלו לנהל כעת חיים פיננסים מאוזנים".

תלמידים שהשתתפו בקורס ספרו כי "כעת אני יודעת כיצד להסתובב בקניון ולא להתפתות אחר כל שלט שכתוב עליו מבצע" "אני בוחן את עלות הבילויים שלי מול חסכונות לעתיד". "המנטור באמת השפיע עלי לעשות שינוי ולבקש פחות כסף מההורים שלי".

המנטור יותם הצליח להטמיע בתלמידים סלוגנים כמו 'אסור להוציא יותר מאשר מכניסים'  ו'להיות תמיד בפלוס' וגם המורים בבית ספר עקבו אחרי הנלמד במפגשים והתחברו לסלוגנים...

ד"ר רונית אשכנזי סמנכלית פדגוגית רשת עמל ספרה כי "הקורס היה מאוד משמעותי לתלמידים, הם למדו דברים שלא יכלו ללמוד בשום מקום אחר".  רשת עמל מציעה את "חיים בפלוס" כחלק מ"מפתחות לחיים" – חינוך לכישורי חיים.

רגע למחשבה

מכללת יעד עמל אשדוד