כניסה
חנה טואג מפגש עם סופרת
תנך
חנה טואג מפגש עם סופרת

מפגש עם הסופרת חנה טואג  ספרה "לאורה"

בתאריך 12.3.13 ביום שלישי ארחנו בבית ספרנו את הסופרת חנה טואג, שזכתה ב"פרס קוגל" לספרות לשנת 2010 על ספרה "לאורה". המפגש נערך מתוך מגמה לעודד קריאת ספרים בקרב תלמידי בית ספרנו. במפגש השתתפו תלמידים שלמדו וקראו את הספר "לאורה". הסיפור מתרחש בלוב, לפני מלחמת העולם השניה, בזמן שחיילים איטלקיים נכנסו ללוב. הספר מתאר את סיפורה של משפחת בן עטר, משפחה יהודית מסורתית הגרה בעיירה מיסורטה בלוב. הדמות הראשית בסיפור היא לאורה המספרת את סיפורה בגוף ראשון. היא מספרת על ההריון שלה עד ללידה.

המפגש נערך בספריית בית הספר. נעשתה עבודת הכנה עם התלמידים לקראת המפגש. התלמידים קראו ולמדו את הספר, התעניינו ואהבו לקרא אותו. התלמידים הכינו ציורים להמחשת סיטואציות שונות שהופיעו בספר. ציור של לאורה מחזיקה את התינוק, ציור של לאורה ולורנצו ליד הבאר,ציור של הסבא שמלמד את לאורה לקרא תהילים, ציור של אבא של לאורה שהיה עובד עם חמורו כסוחר וציור של כריכת הספר. התלמידים נהנו לצייר את הציורים והתרגשו מאוד לקראת המפגש.

הסופרת נכנסה לספריה והתרגשה לראות את תערוכת הציורים שהתלמידים הכינו לקראת המפגש.  התלמידים התעניינו, שיתפו פעולה ושאלו שאלות רבות. הסופרת שמחה לענות על השאלות וסיפרה על מקור השראתה ותהליך כתיבתה.  הספר שנכתב על לאורה , נערה בת 15 בלוב שלפני מלחמת העולם השניה נגע לעולמם של התלמידים בשל היותו עוסק בסוגיות אוניברסליות המעסיקות אותנו גם היום. יחסים במשפחה, יחסי אם ובת לאור האהבה האסורה וההריון האסור של הבת, יחסי סב ונכדתו, יחסים בין אחים, דודים שכנים וכו'.סוגיה נוספת שעניינה את התלמידים היתה כיצד נערה כל כך צעירה מתמודדת לבדה עם כל כך הרבה צער, כאב ואובדן.

המפגש פתח צוהר בפני התלמידים לעולם הספרים והסופרים.

המפגש היה חוויתי, מרגש, תרם רבות לעידוד הקריאה וגרם לחוויה ספרותית מעניינת.

שוש סזנה - מורה לספרות

דף הבית צור קשר על בית הספר תקנון האתר מפת האתר