כניסה

פרוייקטים חיצוניים
עמל בשביל ישראל

חדשות הרב תחומי רמות

גאווה בית ספרית !!! בוגרינו שזכו בפרס בינלאומי בפיזיקה.

8 תלמידים מהדרום זכו במקומות הראשונים בתחרות בינלאומית לפיזיקה
   הישג חסר תקדים לשמונה תלמידים ממרכז אילן רמון לנוער שוחר פיזיקה באוניברסיטת בן-גוריון שבבאר שבע, שזכו במקומות הראשונים בתחרות הבינלאומית "צעד ראשון לפרס נובל בפיזיקה."

מדובר בתחרות בינלאומית הנערכת בכל שנה בוורשה שבפולין, בהשתתפותן של 80-כ מדינות ברחבי עולם, ובהן ארה"ב, רוסיה, אנגליה ויפן; ובמסגרתה נדרשים אלפי המשתתפים לשלוח את עבודות המחקר שלהם למרכז הפיזיקה בפולין, שם הן נשפטות על ידי מומחים בעלי שם עולמי בתחום. הפרס הגדול המוענק לזוכים במקום הראשון הוא טיסה לחודש בפולין לביצוע עבודת המחקר, הרצאה בפני גדולי הפיזיקאים בעולם, תעודה יוקרתית וגולת הכותרת - פרסום המחקר בכתב עת בינלאומי.

שניים מתוך שמונת הזוכים ממרכז אילן רמון קטפו את המקום הראשון הבינלאומי: עידן פישמן ובאסל אבו גאנם, בוגרי תיכון מקיף ז' בב"ש. פישמן זכה הודות לפיתוח נוסחה לחישוב מהירות הקפאה, ואבו גאנם פיתח מודל פיזיקלי ומתמטי ליציבות חזית לשינוי מצב צבירה בתהליך הקפאה של סביבות נקבוביות. חמישה זוכים הגיעו למקום השני ואחד למקום השלישי.

"מדובר בהישג מרשים המציב את ב"ש במקום הראשון על מפת הפיזיקה העולמית," אמר ראש העירייה רוביק דנילוביץ.' לדבריו, "ללא ספק הבחירה להשקיע בחינוך אקדמי גבוה ובמתן הזדמנויות בתחום זה כחלק מאסטרטגיה ארוכת טווח מוכיחים את עצמם."

מרכז אילן רמון לנוער שוחר פיזיקה הפועל באונ' בן-גוריון הוא מרכז אזורי בנגב המשותף לקרן רש"י, עיריית ב"ש ומשרד החינוך, ומעניק לתלמידים גישה למעבדות, לציוד אסטרונומיה מהמתקדמים בארץ והדרכה ברמה גבוהה במגוון תוכניות לפיתוח מצוינות.

הרפורמה החדשה של משרד החינוך לקבלה לאוניברסיטאות

מצ"ב כתבה המתארת את הרפורמה החדשה של משרד החינוך לקבלה לאוניברסיטאות. כמו כן, בקישור ניתן לקרוא שאלות ותשובות בנושא מאתר המשרד.

אודישנים להפקה השנתית של בית הספר

שימו לב,
האודישנים להפקה השנתית של בית הספר יתקיימו ביום שלישי ה 7.10.14 בשעה 15:00
ע"פ הפרוט הבא:

חדר 119 - משחק.
אולם ספורט - שירה, נגינה וריקוד.

בהצלחה לכל הניגשים.

פרוייקט אקדמיה בתיכון

להורי ותלמידי ט':
ביום ג' ה 16.9 ייערכו מבדקי התאמה במקצועות הבאים:
כימיה
מתמטיקה.
החל מהשעה 15:15 עד לשעה 16:15.
הבחינה תתקיים בחדר 308.

ביום ד' ה 17.9 ייערך ערב חשיפה לתוכנית "אקדמיה בתיכון" בשעה 18:00 בחדר 308 בבית הספר.
נוכחות חובה למשתתפי התוכנית.

גילה.

קייטנת קיץ דיגיטלית לשעת חירום