כניסה
פרוייקטים חיצוניים
עמל בשביל ישראל

דבר המנהלת

אני שמחה ומתרגשת לפתוח את שנת הלימודים תשע"ו בבית ספרינו וגאה לעמוד בראשו.

אנו פותחים שנה לאחר עשייה חינוכית עשירה וברוכה בתשע"ה, טקסים מרשימים, מסעות מוצלחים, כנסים, פרוייקטים ייחודיים, פרסום ועוד. בית ספרנו בחר גם השנה להתמקד בשינוי המהותי של דרכי הלמידה וההוראה ברוח התוכנית שמוביל משרד החינוך. אנו נוביל תהליכים שיביאו ללמידה משמעותית, ללמידה אקטיבית, מאתגרת למורים ולתלמידים, למידה מבוססת פרוייקטים ומחוברת לעולם האמיתי, לעולם התעשייה ולצה"ל.

אנו רואים חשיבות רבה בכך שכל פרוייקט יהיה בעל ערך ערכי חברתי או בעל חיבור לקהילה ולתעשייה.

אני רואה בעבודה החינוכית שליחות, ומאמינה כי כל תלמיד הוא יחיד ומיוחד ולכן מוטלת עלינו, הצוות החינוכי, האחריות לקידום כל תלמיד ותלמידה לתת מענה לכל, למצות את הפוטנציאל הטמון בכל אחד. ביה"ס מציע אקלים חם ותומך, התייחסות אישית לכל תלמיד, מסגרת לימודים המאפשרת מגוון אפשרויות בחירה של תחומי דעת ומגמות, פעילות חינוכית, ערכית ורגשית מגוונת ומאתגרת ותקשורת פתוחה עם התלמיד, הוריו והקהילה.

יעדו של ביה"ס הוא להכשיר בוגר אדם המודע לעצמו ולסביבתו, לזהותו הישראלית, יהודית ואוניברסלית, מעורב ותורם חברתית, שואף למצוינות ומצויד במיומנויות מאה ה-21 המובילות להגשמה עצמית בעולם משתנה.

אני מאמינה בגישה המשלבת שיח חינוכי המבוסס על פתיחות והקשבה לצד עמידה על דרישות וגבולות. שאיפת ביה"ס היא, שתלמידיו יגיעו למיצוי מרבי של היכולות הטמונות בהם. את כל זאת שוקד בית הספר לעשות תוך שמירה על מסגרת-לימודים ברורה, שחובות וזכויות בצידה. אנו שמים דגש מיוחד על נוהלי-התנהגות ועל נורמות- התנהלות, כפי שהם באים לביטוי בתקנון בית הספר.

בשנים האחרונות הצוות החינוכי יחד עם תלמידי ביה"ס   גיבש חזון בית ספרי בליווי צוות המכון לחינוך מתקדם בסמינר הקיבוצים בראשותו של פרופסור נמרוד אלוני . משפט החזון : ביה"ס הוא קהילה המחנכת לכבוד האדם ,אחריות חברתית, מצוינות אישיותית ותרבותית וזהות יהודית פלורליסטית .  אחד היעדים השנה הוא להטמיע את החזון ולהפוך אותו הלכה למעשה בחיי בית הספר.

השנה אנו מעמיקים את רפורמת הלמידה המשמעותית המאפשרת הזדמנות לממש למידה בעלת ערך משמעותי ורלוונטי, הדגש הוא על למידה חווייתית, פיתוח יוזמות, חשיבה מחוץ לקופסה.

בשנת הלימודים תשע"ו נמשיך לשאוף לקידום מצוינות לימודית, חברתית וערכית לצד הקניית מיומנויות שיעניקו לתלמידים את הידע והיכולת להשתלב בעולם המידע הדיגיטלי העתיר טכנולוגיה וקידמה. נשים דגש על פדגוגיה אחרת – נרחיב את הלמידה המשמעותית – למידה מבוססת, פרוייקטים בחט"ע ובחט"ב, לעבור להערכה חלופית בהיסטוריה ותקשורת.

ביה"ס רואה בהורים שותפים לדרך ולמטרה. המטרה שלנו היא לגייס את ההורים לדיאלוג פורה וחיובי עם ביה"ס. אנחנו מאמינים, שדיאלוג כזה, עשוי במקרים רבים להשיב את הסמכות ההורית בעזרת-ביה"ס ובתמיכתו. שתוף הפעולה של ההורים עם ביה"ס למען התלמיד - הוא שילוב מנצח, מצליח ומוצלח, מערכת המשוב עומדת לרשותנו.

אני מזמינה אתכם להיכנס לדף הפייסבוק הבית ספרי שבו אנו מעדכנים בזמן אמת על כל הפעילויות הלימודיות, החברתיות והערכיות המתקיימים בביה"ס. כתובת האתר היא: בית הספר הרב תחומי רמות.

אנו נמשיך להצעיד את בית הספר קדימה באמצעות עבודה מאומצת ומקצועית בה אנו מקפידים על נוהלי עבודה אחידים וקיום הוראה איכותית ומאתגרת המתחשבת בשונות התלמידים. צוות ביה"ס ואני בראשו, עומדים תמיד לרשותכם כדי להקשיב ולחלוק בעשייה החינוכית.

שנה טובה פוריה ומוצלחת

שנה של שיתוף פעולה