כניסה
החדר של ליבי
העת החדשה

העת החדשה המוקדמת

תיארוך משוער-מראשית המאה-18 לספירה  ועד ראשית המאה ה-19.

זוהי תקופה שבה החלו  משכילים יהודים באירופה  לעודד  יהודים  להשתלב  בחברה הסובבת אותם, לרכוש  ידע חילוני ולאמץ מנהגים של עמים שבינהן חיו היהודים. אחד מהוגי הדעות החשוב של היהודים בתקופה זו היה  משה מנדלסון, שמוצאו היה גרמני

העת החדשה המודרנית

תיארוך משוער-מהמאה ה-19 ועד היום

זוהי תקופה שבה החל העם היהודי לחדש את שאיפותיו הלאומיות ובמקביל להשתלב באורך החיים המודרני שהתפתח באירופה. בתקופה זו קיבלו יהודי אירופה שייויון זכויות, אך בה בעת סבלו מאנטישמיות שדחתה אותם על רקע גזעי. מאוחר יותר עברו על יהודי אירופה התקופה הקשה ביותר שעבר על עם ישראל, כאשר שליש מיהדות זאת הושמדה על ידי הנאצים בשואה.

לאחר שהסתיימה השואה, קמה ב-1948 מדינת ישראל, ומאז.... עברה המדינה מלחמות רבות, עולים רבים הגיעו מקצות תבל, והמדינה הפכה לאחת המדינות המודרניות, החזקות והמתועשות בעולם.

אולם, קיומה של המדינה, אינה דבר מובטח, וכדי שנוכל לשמור עליה ועל עתידנו, עלינו לא רק לשמור עליה מפני אויבים חיצונים, אלא גם לדעת להתגבר על מחלוקות פנימיות בתוכנו, ובד בבד לעשות את מיטב המאמצים על מנת לשלב את  העמים החים בקרבנו.

עלינו לזכור שמדינת ישראל כוללת בתוכה מיעוטים, בני דתות שונות(מוסלמים, נוצרים,דרוזים,שומרונים) שהם חלק בלתי נפרד ממנה וחיו בה שנים רבות. ולפיכך, עלינו להבין שלמרות שמציאות זו לא תמיד נוחה, הרי שעדין זו המציאות ואיתה אנו צריכים להתמודד. בסופו של דבר חוזקה של המדינה  יהיה בעיקר תלוי, לא על היריבות עם שכנינו, אלא על מידת יכולתנו למנוע פילוג בתוכנו.

למען המדינה, ולמען ילדינו אנו, חייבים להבין שיעודה של החברה הישראלית בארץ, הינה ליצור מסגרות חינוכיות, חברתיות ופוליטיות, שיאפשרו לבני דתות, ועדות שונות, להרגיש שהן חלק מלאום אחד שיש לו ערכים ומטרות משותפות. ואם נצליח בכך, רק אז אולי נוכל, לבנות חברה ישראלית, חזקה ומאוחדת שתאפשר לשמור על מדינתנו האהובה ותקדם את השלום עם שכנינו.

ומכאן, תלמידים יקרים, אתם אלו שעתידים להוביל וליצור  את החברה הישראלית המאוחדת. דורות העבר נכשלו במטרה זו ועתידה כעת תלוי  לטוב ולרע רק בכם.

למרטין לותר קינג  היה פעם חלום לראות את בני הגזע השחור ובני הגזע הלבן חיים יחד  בארה"ב, זה לצד זה ללא אפלייה וללא משוא פנים, עשו שחלומו של מרטין יתגשם גם בישראל. נגע הגזענות הינו רעה חולה בכול חברה, זהו נגע שמתפשט כמו "סרטן", במקרה הטוב הוא מוביל "רק"  לפגיעה בזכויות האדם הבסיסיות, במקרה הרע הוא מוביל לרצח חפים מפשע ומשם לרצח עם, הדרך לא ארוכה תשאלו את היהודים שחיו באירופה, ותשאלו את הצוענים, הם יותר מכולם יסבירו לכם מאיפה הכול החל.

אנו בני הגזע היהודי חווינו זאת על בשרנו בשואה, ולפיכך עלינו  במיוחד להיות רגישים לנושא זה, ועליכם מוטלת המשימה לבלום את הגזענות בראשיתה. משימה אינה קלה והיא דורשת מאמץ משותף. אנו כמבוגרים וכמורים יכולים להסביר וללמד, אך בסופו של דבר אתם אלו שתצטרכו   להוביל, ליזום ולבלום את הרעה החולה.

אורן

דף הבית צור קשר על בית הספר תקנון האתר מפת האתר