כניסה
רשת עמל > עמל לוד > חדרי מקצוע > אומנויות העיצוב

ברוכים הבאים למגמת אומנויות העיצוב

תלמידים  יקרים,
אנו פוגשים את הגרפיקה על המדפים בסופר, ברחובות, בקניונים, באתרי אינטרנט, בעיתונים ובמגזינים שאנו קוראים, ספרים, טפסים, חשבוניות, כרטיסי ביקור ובעצם כמעט כל דבר בו אנו  צופים ומשתמשים.

הגרפיקה היא הדרך בה אנו בוחרים להציג נושא מסוים באופן חזותי.
הכלים והטכניקות לעשות זאת הינם: הכתב, השרטוט, הרישום והציור  וגם צילומים ואיורים כשהם מעובדים ומעוצבים בתוכנות גרפיות כגון פריהנד ופוטושופ ותוכנות אינטראקטיביות אחרות.

הגרפיקה היא עולם עשיר של אמצעים המשמשים ליצירת מוצר חזותי כלשהו, מודפס או אינטראקטיבי, לכן, טבעי הוא שהגרפיקה תשמש ככלי מרכזי בהעברת מסרים שונים - שיווקיים ופרסומיים, חברתיים, אישיים, פוליטיים, חינוכיים וכל מסר אחר בו אנו חפצים.

כאשר יש ברצוננו למכור דבר מה - מוצר, שירות או אפילו רעיון, עלינו להציג זאת בפני הקהל בו אנו מעוניינים, צרכנים, לקוחות, עובדים, בוחרים וכו'.

הדרך הנוחה והיעילה ביותר לעשות זאת היא חזותיתלהמחיש את הנושא בעזרת עזרים חזותיים.

המגמה חושפת בפני התלמידים את מקורות האומנות והעיצוב,  מחנכת לחשיבה יצירתית, לחדשנות וייחודיות, ידע בחומרים, בתהליכי ייצור, פיתוח סקרנות והקניית הרגלי התבוננות, פיתוח כושר חשיבה ורגישות אסתטית.

התלמיד לומד להגדיר צורך ולהחליט על פתרון  גרפי אפשרי עם נגיעה באומנות, שליטה בסיסית בתוכנות וידע גרפי תוך טיפוח ושמירה על סגנון אישי/ייחודי.

השאיפה להוביל אותך, התלמיד, במסלול לבגרות מלאה,5-8 יחידות לימוד או בגרות טכנולוגית: 7-9 יחידות לימוד בהתאמה.

בברכה,

ד ו נ ה         ליאור                                                                                             רכזת מגמת עיצוב

חדר מקצוע

דף הבית צור קשר על בית הספר תקנון האתר מפת האתר