כניסה
שביל ישראל תשע"ג
על בית הספר

תעודת זהות

המכללה הטכנולוגית למקצועות התעופה הוקמה בשנת 1984, כתשלובת חינוכית טכנולוגית של רשת עמל, חיל האויר ומשרד התמ"ת, בבסיס חיל האויר ברמת דוד .

מה תלמדו בעמל רמת דוד?

מגמות הלימוד במכללה הותאמו במיוחד לצרכי חיל האויר.
מגמת מכונות בהתמחות מבנה ובהתמחות מטוסי סילון,
מגמת חשמל בהתמחות מטוסי סילון,

למי מיועדים הלימודים בעמל רמת דוד?

הלימודים בבית הספר מיועדים לתלמידים מכל אזור צפון הארץ בעלי מוטיבציה ורצון לשרת בחיל האויר, שיתקבלו ללימודים לאחר מבחני התאמה ומיון קפדניים.

מהי נוסחת ההצלחה של עמל רמת דוד?

הלימודים בבית הספר משלבים לימודים עיוניים ומקצועיים כאחד, תוך הקפדה על התנסות מעשית בציוד הבסיס (כלי טיס מתקדמים) ובסדנאות המכללה, כל זאת תחת פיקוח והדרכה צמודים.
לימודים בדרך זו מעניקים לתלמידים את הכלים לפתח את כישוריהם האישיים ולסייע ברכישת מיומנות וניסיון מקצועי.

חוץ מתכנית הלימודים? במכללה מבצעים תוכניות חברתיות ויעוציות מגוונות, המעשירות את התלמידים, מרחיבות את אופקיהם ונותנות להם כלים טובים להתמודדות בהמשך הדרך.

איך בית הספר רואה את תלמידיו?

סגל ההוראה של בית הספר מעמיד את תלמידיו בראש סדרי העדיפויות ולפיכך מעניק לתלמידים סביבת הוראה אישית ותומכת, הלימוד מתקיים בכיתות מצומצמות, שיעורי עזר, יועץ ואבחון מקצועיים כל זאת תוך הקפדה על משמעת ודפוסי התנהגות נאותים.

כיצד מסייע בית הספר לתלמידיו?
תלמידי המכללה זוכים בהסעות הלוך וחזור לביתם, ארוחת צהרים מלאה, דמי עבודה (בכיתה י"א, י"ב), שי בחגים ואפילו שבוע נופש.

חזון המכללה

המכללה הטכנולוגית רמת דוד חורטת על דגלה לטפח כל תלמיד, תוך פיתוח של חווית מסוגלות עצמית ורכישת כלים מגוונים להשתלבות מיטבית בשלבי ההתפתחות העתידיים שלהם.

מייחדת את המכללה הזיקה הישירה לצה"ל בכלל ולחיל האוויר בפרט, כזירה לרכישת מקצוע, התפתחות מקצועית והכוונה של התלמידים להשתלבות מיטבית בצבא ובחיים האזרחיים ולאחר מכן בסביבה החברתית והטכנולוגית העתידית.

המכללה שואפת לטפח בוגרים בעלי אמונה בעצמם ובסביבתם, בעלי זיקה למדינת ישראל, בעלי גמישות מחשבתית, חוש אחריות מפותח ומשמעת עצמית.

הבוגרים רוכשים חוויה של ערך עצמי וגאווה על עצם השייכות לקהילת מכללת רמת עמל דוד.

המכללה שואפת לפתח בתוכה מסלולי התפתחות מקצועיים נוספים לתלמידיה לקראת השירות הצבאי כעתודאים, במהלך השירות הצבאי ואף אחריו. המכללה שואפת לקדם את הדיאלוג המשמעותי בין חבריה, תלמידים ואנשי צוות כאחד, העמקת הקשרים הבין אישיים ביניהם כחלק מיצירת חוויה של בית, אקלים של הדדיות, אכפתיות ושותפות במעשה החינוכי.
לשם יצירת סביבה מטפחת ומעודדת לתלמידיה תקפיד המכללה על בחירה מושכלת ופיתוח מקצועי מתמיד של סגל ההוראה, החינוך וההדרכה תוך מתן שירות פנים איכותי וטיפוח מתמיד של העוסקים במלאכת החינוך.

תעודות

עם תום הלימודים מוסמכים הבוגרים על ידי חיל האוויר ורוכשים שלב מקצועי, עוברים בחינות מקצוע ממשלתיות ומקבלים תעודת הסמכה וגמר מטעם משרד התמ"ת בהתאם לרמה האישית.
התלמידים ניגשים לבחינות בגרות במקצועות העיוניים והטכנולוגיים ,בהתאם למגמת הלימוד וליכולתם האישית.
תלמידים שצוברים 14 יחידות בגרות ( 1 חיבור, 3  מתמטיקה , 3 אנגלית , 7 טכנולוגיות ) יכולים להמשיך בלימודי המשך לטכנאים והנדסיים.

?ובצבא

חיל האוויר מעוניין בבוגרים ומעסיק אותם במקצוע הנרכש במהלך שירותם הצבאי. במשך שירותם, יפגשו כלי טייס חדשים שנרכשו על ידי החיל ותפתחנה בפניהם אפשרויות נוספות לפיתוח כושרם המקצועי.

?ובהמשך החיים האזרחיים

בוגרי עמל רמת דוד יוצאים לחיים האזרחיים כאשר בידם מקצוע מבוקש על ידי ארגונים ומוסדות המעריכים אותם ואת יתרונם המקצועי הבולט ומאפשרים להם מסלולי קידום מהירים

התוכנית הפדגוגית נותנת מענה לצרכים הלימודיים המיוחדים של המכללה.
בוגר המכללה מסיים את לימודיו עם:

* תעודת מקצוע/גמר של משרד התמ"ת

* הסמכה של ח"א

* יחידות בגרות /תעודת בגרות

דיפלומת טכנאי חשמל *

כדי לעמוד במשימות, אנו בונים את תוכנית הלימודים כך שכל תלמיד יוכל להשיג את המירב בהתאם ליכולתו. השאיפה שלנו היא שכל תלמיד יסיים עם תעודת גמר, הסמכה לח"א ולפחות 14 יחידות בגרותכדי לפתוח לפניו את הדרך ללימודי טכנים/הנדסאים.
אנו מחזקים את הלימוד ע"י פנימיות יום, שיעורי עזר, מרכז למידה ותמיכה לימודית שוטפת.
והכל מתוך אמונה " ש כ ל   ת ל מ י ד   י כ ו ל "

דף הבית צור קשר על בית הספר תקנון האתר מפת האתר