על האתר | תוכנית הלימוד | צור קשר
עמלנט משרד החינוך דף בית
Google Art Project

לאתר פרויקט  Google Art (יש לפתוח בדפדפן כרום)

למאמר על הפרויקט

האמנות בעִתה- אחורה, קדימה ואתה
מערכי שיעור מתוקשבים ב – Google Art

החזון:

כמורים ומחנכים להבנת התרבות החזותית, אנו שואפים לפתח בקרב התלמידים את אהבת האמנות ולצייד אותם בארגז כלים להתבוננות מעמיקה בתרבות החזותית. בנוסף עלינו להכשיר את התלמיד של המאה העשרים ואחת להשתמש בכלים טכנולוגים מתקדמים של המרחב הדיגיטאלי. באמצעות מיומנויות אלו, נעורר את הסקרנות ונזמן חוויה והבנה מעמיקה של תחומי האמנות השונים תוך פיתוח נקודת מבט ביקורתית וחשיבה יצירתית.

תלמידי מגמת אמנויות העיצוב לומדים על תקופות, זרמים, סגנונות ואמנים שונים לאורך ההיסטוריה בכלל ובתקופה המודרנית בפרט. פרויקט
Google Art יספק לתלמידי המגמה כלי בעל ערך ראשון במעלה להבנת תהליכים היסטוריים המהווים בסיס ומצע להתפתחות התרבות החזותית העכשווית. באמצעות פרויקט Google Art מתאפשר ביקור ווירטואלי במרחב המוזיאלי וחקר מעמיק של יצירות, אמנים, סגנונות, טכניקות ותקופות. פרויקט Google Art מאפשר עבודת איסוף, מיון וחקירה של נושאי חתך, תקופות, טכניקות, חללי תצוגה ועוד. תהליכי אלו גם דורשים מהתלמיד לשאול שאלת חקר ממוקדת בעלת ערך אשר תוביל אותו לאיסוף מידע, להשוואה, מיון והסקת מסקנות.

תוצרים:
א. עבודת חקר השואפת להרחיב את הידע של התלמיד באחד משני התחומים: הבנת שפת האמנות או העמקת הידע התיאורטי של תולדות האמנות,
    זרמים, סגנונות ויוצרים.
ב. תוצר מעשי: אחת מאבני היסוד של תהליך ההוראה במגמת אמנויות העיצוב היא עבודה סדנאית בה תלמיד יוצר פרויקט אישי בתחום האמנות
    הפלסטית: רישום, ציור, פיסול, מיצב, מיצג , צילום וכ"ו. פרויקט Google Art מהווה בסיס עיוני מחקרי עבור שעורים אלו הפעילויות המוצגות לעייל
    הן כמה דוגמאות ליישום מעשי של רעיונות אלו.

פיתחו וכתבו:
גיל זוהר, שלי טל, אדי גורן, עינת קינן, נעם טופלברג, נעמה זיגלשטיין. מירי לוין, שרה תודה, ענת מאיה, גלית הרפז- יניב, עדי גולדשיין, ברכה גודלנברג,  נעמה כ"ץ,  עינת קריצ'מן, רותי מודאנו, קרן ענבי, הילה מזרחי, גילי אלון, סיגל אוחיון, אור וולך, חן יעקבי, אושרית יעקובוביץ, אריה גלוך, דליה מלאך.

הפעילויות

דיוקן עצמי