על האתר | תוכנית הלימוד | צור קשר

• ציור
  • פיסול
  • תאוריה
אמן מושגי אמריקאי, בן למשפחה יהודית מאוהיו. קוסות ידוע כאחד מחלוצי החשיבה הקונספטואלית באמנות. הוא חקר את נושא האמנות כמידע. מקום חשוב בעבודתו תופסת המכניקה של הלשון ושינוי המשמעויות ביחס לקונטקס.

קוסות סיים את לימודיו בבית הספר לאמנויות בעיר הולדתו בשנת 1962 והחל ללמוד אמנות באופן פרטי אצל הצייר הבלגי לין בלום דרייפר. בשנת 1965 הוא עבר לניו יורק, ושם המשיך את לימודי האמנות בבית הספר לאמנויות חזותיות - School of Visual Arts.

בעבודותיו ניכרת ההשפעה של הפילוסוף הבריטי לודוויג וויטגנשטיין. הרעיון שלפיו הלשון היא בעלת משמעות רק ביחס לעצמה עניין אותו ובא לידי ביטוי בעבודתו "אחד ושמונה" (1965). בעבודה זו נראות שמונה מילים באורות ניאון. המילים מייצגות את האלמנטים המרכיבים את העבודה.

משנת 1968 הופך קוסות לחלק מצוות ההוראה במקום לימודיו. שנה מאוחר יותר הוא מציג תערוכה של עבודותיו 15" מיקומים". עבודות אלו הוצגו בחמישה-עשר מקומות שונים, מוזאונים וגלריות.

בין השנים 1974-1970 קיים קוסות מספר תערוכות שבהן יצר אווירה של כיתת לימודים: הצופים הושבו מול שולחנות כתיבה וקיבלו חומר עיוני לקריאה, ומולם מוצגים טקסטים ודיאגרמות. בעבודתו "החקירה השביעית, האמנות כרעיון וכרעיון, הצעה מספר אחת" (1967-1966) הציב קוסות תצלום קו מוגדל של הגדרה מילונית סתומה בארבעה הקשרים שונים.

בשנת 1981 החל קוסות להשתמש בתאוריות של זיגמונד פרויד בעבודותיו, ביניהן ב"קאטקסיס", עבודה המשלבת טקסט ותצלומים.

קוסות הוא דמות מפתח בגישה המושגית לאמנות. כיום הוא חי ויוצר בארצות הברית.

מקורות
פייפר דיויד (עורך ראשי) (1984), אנציקלופדיה לאמנות הציור והפיסול, כתר, ירושלים, עמ' 175.

Ferrier, Jean-Louis (1999), Art of the 20th Century, Chene-Hachette, Italy, p. 854.
Guggenheim Collection - Artist - Kosuth - Biography
Joseph Kosuth, Askart.com

כתבה: גליה כהן
ג'וזף קוסות', מתוך אתר conceptual-paradise