על האתר | תוכנית הלימוד | צור קשר

האמנות בעִתה- אחורה, קדימה ואתה
המרכיבים החזותיים של הפיסול - פיסול בצבע

הערה:
במשימה זו  זה ניתן להחליף את הנושא - צבע, בכל אחד ממרכיבים חזותיים של הפסל: למשל : קו בחלל , הריק בפיסול, טקסטורה בפיסול. כמו כן ניתן להחליף את הפיסול במדיומים אחרים כמו למשל – הצבע כמתווך רגש בציור.

קהל היעד:
כיתות יא'-יב'

מטרות הפעילות ( מטרות תוכן, מטרות חשיבה, מטרות תקשוב):
·         הכרות מעמיקה עם כלי העבודה של  Google Art
·         התלמיד ילמד על תפקידו של הצבע כחלק מיצירה חזותית תלת ממדית- פסל
·         התלמיד יצור פסל תלת ממדי תוך שימוש בצבע כחלק ממרכיביה החזותיים של היצירה.

רציונל והנחיות כלליות:
פרויקט זה מתבסס על היכולת של
Google Art לערוך חיתוכים וחיפושים שונים על פי נושא, טכניקה ועוד וכן על היכולת של הכלי להגדיל ולבודד דימויים מתוך יצירת אמנות.
כל תלמיד יכין מצגת בכלי  Google Art המתמקדת בתפקידו של הצבע ביצירה תלת ממדית. יש לערוך מראש  רשימה של יוצרים אשר תהווה בסיס חקר עבור התלמיד .
עבודה תתמקד באיסוף ובדיקת 5-10 יצירות מתקופות שונות אך לא פחות. ההתבוננות תחפש אחר: טכניקות שונות ליצירת צבע. תפקידים שונים של הצבע . השפעתו של הצבע על היצירה.
יש לקיים שיעור מקדים המציג את כלי העבודה של  Google Art.

מהלך העבודה:
א.      התלמידים יתבקשו לבחור כל אחד חמש יצירות תלת ממדיות בהן משמש הצבע כגורם משמעותי
ב.      כל תלמיד יכין מצגת בה הוא מתאר באמצעות הכלים של Google Art את תפקיד הצבע וחשיבותו ביצירות.
ג.       כל תלמיד יצור יצירה תלת ממדית צבעונית המיישמת את הרעיונות שהסביר במצגת.
ד.      בתום שלב זה יוצגו העבודות במליאה עם הסבר של כל תלמיד.

מצגת לדוגמא
יש לפתוח את המצגת בדפדפן כרום