על האתר | תוכנית הלימוד | צור קשר

בית הספר של המכון לאמנות בשיקגו The School of the Art Institute of Chicago
1866 שיקגו, ארה"ב
קישור לאתר

בית הספר של המכון לאמנות בשיקגו הוא מוסד חינוכי המכשיר אמנים ומומחים לאמנות בתחומים שונים.

ב-1866 נוסדה האקדמיה לעיצוב של שיקגו. את המוסד הקימה קבוצת אמנים, אך הם מיד נתקלו בבעיות ארגוניות. ב-1878 החלה קבוצת נשי עסקים לנהל את המקום.

ב-1882 שינתה האקדמיה את שמה לשמה הנוכחי - המכון לאמנות בשיקגו. בבית הספר היה אוסף של מודלים מגבס שהיו אמורים לשמש את התלמידים. בהדרגה גדל האוסף, נקנו ונתרמו יצירות מופת, וכך צמח אחד המוזאונים הגדולים והחשובים בארצות הברית, המוזאון "מכון לאמנות בשיקגו".

כיום נחשב בית הספר של המכון לאמנות לאחד מבתי הספר הבלתי תלויים הגדולים בארצות הברית. ב-1976 עבר המוסד למעונו הנוכחי.

המוסד מקיים לימודים בתחומים שונים ומגוונים: אמנות וטכנולוגיה, ניהול אמנות, תולדות האמנות, ביקורת ותאוריה, חינוך לאמנות וריפוי באמנות, עיצוב אופנה, קולנוע, שימור, עיצוב פנים, אדריכלות, ציור, מיצג, צילום, דפוס, וידאו, עיצוב תקשורת חזותית, כתיבה.

מקורות

Maxon, J. (1970), The Art Institute of Chicago, H. N. Abrams, New York.
Wood, J., Treasures from the Art Institute of Chicago, Hudson Hills, New York.
The School of the Art Institute of Chicago

כתבה: אלה צ'רניאק