על האתר | תוכנית הלימוד | צור קשר

עיצוב, ציור
  • עיצוב
  • ציור

הרינג הוא דמות מפתח בעולם האמנות של שנות השמונים. הוא התפרסם בזכות ציורי הגרפיטי שלו ואמנות הנפשה על קירות הרכבת התחתית בניו יורק.

הרינג נולד בפנסילבניה. היכרותו עם עולם האמנות הייתה באמצעות אביו שצייר ציורי הנפשה. במהלך התבגרותו הייתה האמנות תחום התעניינותו המרכזי. כשסיים את התיכון הוא נסע ללמוד אמנות בבית הספר לתקשורת חזותית ולפרסום בפיטסבורג. בשנת 1978 עבר לניו יורק והחל ללמוד בבית הספר לאמנות חזותית בעיר.

ניסיונותיו הראשונים של הרינג בציור הגרפיטי היו על גבי שטחי פרסום לא מנוצלים בקירות הרכבת התחתית של ניו יורק. הציורים היו אנונימיים; היה בהם שילוב של מתיקות המוכרת בדרך כלל מציורי הנפשה ותחכום פרימיטיבי. עבודות מחתרתיות אלו היו נועזות, הומוריסטיות ופשוטות. הרינג יצר שפה גרפית ייחודית לו ובה הוא שילב יצורים ודמויות רוחשות תנועה עם סימנים גרפיים שונים.

הרינג הושפע רבות מאמן הפופ אנדי וורהול. ניכרים בעבודותיו קווי מתאר ברורים וחזקים, צבעוניות נועזת ונושאים פשוטים הקרובים ללבו של כל אזרח בעל מודעות. אמנותו דיברה על גזענות, על זכויות למיעוטים, בניהם הקהילה ההומוסקסואלית, ועל נושאים פוליטיים אחרים: "אפוקליפסה" (1983), "פריון" (1983), "ארצות הברית 1982" (1982).

שאיפתו המרכזית של הרינג הייתה להרחיב את גבולות האמנות, ולהפיץ את מסריו ברחבי העולם דרך אמצעים מסחריים פשוטים ונגישים. בדרכו הוכיח הרינג שאמן מצליח יכול ליטול חלק בדיון הפוליטי. הוא עודד הרחבת המודעות לנזק שבשימוש בסמים, הרחבת המודעות למלחמה גרעינית ועוד.

בשנת 1988 פתח הרינג חנות פופ בניו יורק. חנות נוספת בסגנון זה נפתחה שנתיים מאוחר יותר בטוקיו, יפן. החנויות הללו היו חלק מתכניתו של הרינג להפיץ את מסריו בעולם כולו.

הרינג נטל חלק בפרויקטים מיוחדים למען ילדי ניו יורק פעמים רבות. אהבתו הגדולה לילדים הייתה להשראה בעבודותיו.

בשנת 1988 אובחן הרינג כנשא נגיף האיידס. משנה זו החלו עבודותיו לעסוק בנושא מגפת האיידס, ואמנותו הפכה לכלי שבאמצעותו הגדיל את המודעות למחלה. נקודה זו באה לידי ביטוי בעבודות ""חברים טובים" (1990), סדרת "הפרחים"(שקט=מוות" ,(1990 ועוד.

הרינג נפטר בשנת 1990.

מקורות

Ferrier, Jean-Louis (1999), Art of the 20th Century, Chene- Hachette, Italy, p. 854
http://www.novaonline.nv.cc.va.us/eli/evans/his135/modules/events/ haring90/haring.html