על האתר | תוכנית הלימוד | צור קשר

המידרשה למורים לאמנות Hamidrasha
1946 בית ברל, כפר סבא

קישור לאתר

המדרשה לאמנות בבית ברל היא מבין המוסדות המרכזיים בארץ להכשרת אמנים בתחום הווידאו, הקולנוע הצילום והאמנות הפלסטית. המוסד נשען על מסורת רבת-שנים ועל דורות שונים של אמנים המלמדים בו, ומתייחס באופן מתמיד לתפיסות ולמגמות חדשות בשדה האמנות העכשווית.

בית הספר נוסד בשנת 1946 על ידי אליהו בילס כמדרשה למורים לציור ולמלאכה של זרם העובדים. באותם ימים פעלה המדרשה כסמינר ערב בתוך מבנה של בית ספר יסודי בתל אביב. כעבור זמן מה הופרדה הוראת המלאכה מהוראת הציור, ושם המוסד שונה ל"מדרשה למורים לציור" ועמד בפיקוחה של מחלקת החינוך בכנסת ישראל.

בשנת 1966 עבר המוסד, שכבר היה בבעלותו של משרד החינוך והתרבות מזה שנתיים, ללימודי יום שהתקיימו בבית ההסתדרות של המורים בתל אביב. מנהל המדרשה באותה עת היה האמן רן שחורי.

בשנת 1972 הועבר המוסד למבנים בהרצליה שהועמדו לרשות משרד התרבות והחינוך מטעם העירייה. חמש שנים מאוחר יותר הועברה המדרשה לרמת השרון, ובאותה שנה אף נוסד המכון להכשרת מדריכים לאמנות. מנהל המדרשה דאז, רן שחורי, פרש מתפקידו בשנת 1980, ובמקומו מונה לתפקיד הצייר שלמה ויתקין.

שבע שנים מאוחר יותר התאחדה המדרשה עם "מכללת בית ברל", והמוסד הוסב ל"מכללת בית ברל - המדרשה להכשרת מורים לאמנות". שם המוסד השתנה שוב בשנת 1995 ל"מכללת בית ברל - בית הספר לאמנות - המדרשה". יושב ראש ההנהלה הוא האמן יאיר גרבוז, ומנהל בית הספר הוא אורי חכם.

בבית הספר מלמדים אמנים חשובים רבים המייצגים בעשייתם האמנותית ובפועלם כמורים את רוח המדרשה - פלורליזם רחב המאכלס תפיסות עולם מגוונות.

מקור
המדרשה - אודות המדרשה