על האתר | תוכנית הלימוד | צור קשר

בית הספר המלכותי לאמנות Royal College of Art
1837 לונדון

קישור לאתר

בית הספר המלכותי לאמנות בלונדון נחשב לאחד מבתי הספר הטובים ביותר בעולם ללימוד אמנות ועיצוב. מטרתו העיקרית של בית הספר היא ליצור עירוב ייחודי של יצירה ותאוריה המשקף את הגישות השונות לאמנות, לעיצוב ולתקשורת חזותית. בית הספר כולל מחלקות לעיצוב מוצר, עיצוב תעשייתי ואדריכלות, עיצוב אופנה וטקסטיל, אנימציה ותקשורת חזותית, אמנות, שימור, תולדות העיצוב, אמנות עכשווית ואוצרות. הלימודים ב- RCA מעניקים תואר שני ושלישי.

המוסד הוקם בשנת 1837 כבית ספר ממשלתי לעיצוב, ובשנת 1853 הוא השתנה באופן רדיקלי, והפך לבית ספר לאומי ללימודי אמנות. באותה שנה עבר המוסד לאזור אחר בלונדון, לדרום קנסינגטון. בשנת 1896 השתנה שמו של בית הספר לשמו הנוכחי - "בית הספר המלכותי לאמנות", והוא החל מתבסס על לימודי אמנות ועיצוב.

בשנת 1922 ממלא בית הספר תפקיד חשוב בהולדת הפיסול הבריטי המודרני החדש עם סטודנטים מוכשרים כגון ברברה הפוורט והנרי מור.

בשנות הארבעים המאוחרות מושם בבית הספר דגש חדש על לימודי עיצוב ועל תנאי הנחיה מקצועיים וייחודים. קורסים חדשים נכנסים לתכנית הלימודים, לדוגמה: עיצוב גרפי, עיצוב תעשייתי ועיצוב אופנה.

בשנת 1967 עובר בית הספר למבנה חדש, בשם: "בניין דרווין". בניין זה נקרא על שמו של מנהל בית הספר בין השנים 1967-1948 רובין דרווין, שהיה גם מנהלו האדמיניסטרטיבי בין השנים 1971-1967. באותה שנה מקבל בית הספר היתר מלכותי ההופך אותו למוסד עצמאי בעל סטטוס אוניברסיטאי עצמאי ויכולת להעניק תארים אקדמיים.

בשנת 1922 מתוסף לבית הספר אגף חדש, "בניין סטיבנס", על שמה של המנהלת האדמיניסטרטיבית בין השנים 1948-1922, ג'וז'לין סטיבנס. הבניין נחנך על ידי הנסיך פיליפ.

בית הספר מייצג קהילה מרוכזת של אמנים ומעצבים צעירים, קהילה שבלבה עומדים שני רעיונות חינוכיים מרכזיים: חינוך המבוסס על פרויקטים, והנחיה אישית. בית הספר מאמין שיש ללמד אמנות באווירה עיצובית, ועיצוב באווירה אמנותית.

מקור

אתר ה- Royal College of Art