החינוך החברתי
  צור קשר אודות התחרות דף הבית אתר המירוץ המקוון

המרוץ המקוון       III 2013

התחרות היוקרתית חוזרת

מאתגרים את התלמידים המצטיינים!

תלמידים סקרנים ומוכשרים בתחום המיחשוב (פריקים של מחשבים), מוזמנים לקחת שוב חלק בתחרות היחידה  מסוגה בארץ!!!

הנושא:  התמודדות  ופענוח תוכנות  מחשב בלתי מוכרות.

התחרות אינה דורשת הכנה או למידה מורכבת מראש ומיועדת לתלמידי י"א – י"ב.
התחרות תתקיים ב -  27/2/2013 .

רציונל:

אחד המאפיינים הבולטים של חיי הטכנולוגיה שלנו, כמו גם חיי היום יום הוא ריבוי התוכנות השונות בחיינו. תוכנה היא "המכונה" של ימינו. חלק מה"מכונות" האלה הן יומיומיות ושגורות וחלקן נדירות יותר. חלקן פשוטות וחלקן מורכבות.
המחשבה העומדת בבסיס התחרות היא כי יכולת התמודדות עם תוכנה לא מוכרת היא מיומנות נדרשת וחשובה בחיי תלמיד במאה ה-21.
היכולת להשתמש בתוכנה, מניחה מראש אינטליגנציה גבוהה, יכולת גבוהה לא פחות ללימוד עצמי, הרבה אינטואיציה "הייטקית – מודרנית", סבלנות, מחשבה ותושייה.
כל אלה מצויים בשפע אצל האחוזון העליון של תלמידי בתי הספר הרב תחומיים של רשת עמל. ואת אלה אנחנו רוצים לאתגר.
התחרות  מהווה אמצעי חשוב לטיפוח המצוינות, לעידוד חשיבה יצירתית, ולהכשרת בוגרים ללימודים גבוהים עתידיים במקצועות התכנות המובילים.

תיאור התחרות:

התחרות מתמקדת בפיתוח ושימוש בחשיבה מסדר גבוה, לימוד נושא בצורה עצמאית לגמרי, וחיבור בין עולם משחקי המחשב האהוב על התלמידים לנושאים לימודיים בתחום המחשב אליהם הם נחשפים בבית הספר.

התחרות כוללת ניתוח והבנה של תוכנות מחשב, כיצד הן פועלות ומה הן מבצעות, פענוח תוכנות מורכבות ותכנון ובניית משחקי מחשב.

התלמידים יתמקדו בהעלאת פתרונות חדשניים ויצירתיים, ומיומנויות נוספות הנדרשות בתהליך פתרון בעיה ויישום הידע הנלמד.

התלמידים יצטרכו, בזמן אמת, ללמוד להפעיל את התוכנה, ולפתור משימות שיוטלו עליהם על ידי חבר השופטים. התחרות מחייבת עבודת צוות, חשיבה מופשטת, יכולת אנליטית, הכללה, יצירתיות, יישום,  ושימוש בכלים ממוחשבים.

נבחרת בית הספר תכלול 5 תלמידים מכיתות י"א –י"ב + מורה מלווה

התחרות תתחיל ותסתיים באותו יום ובסופה יוכרזו הזוכים ויענקו פרסים בטקס רב רושם.

אנו מצפים להשתתפות התלמידים המתאימים מבית ספרכם בתחרות.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לעמרי בר און, טל: 054-4529444, דוא"ל omrib@amalnet.k12.il