כניסה
נשיא התאחדות התעשיינים

דבר מנכ"ל רשת עמל, רו"ח שמעון כהן

בטקס הענקת מלגות לתלמידים מצטיינים

מר שרגא ברוש - נשיא התאחדות התעשיינים, גב' שלומית עמיחי - מנכ"לית משרד החינוך, מר חיים רוסו - מנכ"ל אל-אופ, מר צבי פלג - מנכ"ל אורט ישראל, סגן אלוף שלומי אברהם - אגף משאבי אנוש, צה"ל, מנהלים, הורים ותלמידים מצטיינים.

אירוע חגיגי זה, בו מוענקות מלגות לתלמידים מצטיינים בתוכנית טו"ב מכספי פרס ישראל לתעשיה, משקף את רצונם העז של השותפים לתוכנית, התאחדות התעשיינים בישראל, המינהל למדע וטכנולוגיה במשרה"ח, אגף משאבי אנוש בצה"ל ורשתות החינוך המובילות, לקדם באמצעותה את התעשיה, הצבא, המשק והחברה הישראלית.

התוכנית החלה לפעול ברשת עמל לפני 4 שנים בארבעה בתי ספר ובארבע כתות ברחבי הארץ. היום מופעל הפרויקט ב-11 בתי ספר של הרשת ברחבי הארץ ובכל המגזרים, ובסך הכל ב- 21 כתות.

רשת עמל חלוצה בתחום החינוך המדעי-טכנולוגי ומובילה בתוכניות חדשניות לשלוב מוצלח של בוגריה בצה"ל ובתעשיה.

היא שותפה בועדת ההיגוי של תוכנית טו"ב ששמה לה למטרה את הגדלת היקף הלומדים בחינוך הטכנולוגי ככלל ובמסלולי הטכנאים וההנדסאים בפרט וכן את מיצובו של החינוך הטכנולוגי כחינוך איכותי המספק לתלמיד תשתית חינוכית של ידע, הצטיידות מתקדמת ביותר, ערכים ומיומנויות.

הצלחתו של הפרויקט מושתתת על שיתוף פעולה ייחודי בין משרד החינוך, התאחדות התעשיינים, צה"ל ורשתות החינוך ומהווה דגם לעשייה משותפת התורמת להשגת יעדיה של מדינה ישראל בתחום החינוך המדעי טכנולוגי, הצבא והתעשיה.

חוסנה ואיתנותה של מדינת ישראל, בעיקר בימים אלו, בהם אנו נמצאים, עדיין במלחמה בדרום ובאיום מתמיד מצפון, טמון בהון האנושי ותפקיד מערכת החינוך, הוא לטפח הון זה ולהביאו להישגים מרשימים בתחומי המדע והטכנולוגיה.

שילוב מוצלח של תלמידנו באתגרי המאה העשרים ואחת, יתרום לחוסנה הכלכלי והבטחוני של המדינה.

ברצוני לברך את הזוכים במלגות ההצטיינות, את הוריהם, המנהלים, המרכזים והמורים, ולהודות להתאחדות התעשיינים על כך שבחרה להעניק את כספי פרס ישראל לתעשיה, למטרה נעלה, והיא ציון הצטיינותם של תלמידים בתכנית שמקדמת אותם לתואר טכנאים ולהשגת תעודת בגרות ותעודה טכנולוגית.

תודה למנכ"לית משרד החינוך על תמיכתה בתכנית, למנהלת המינהל למדע וטכנולוגיה הגב' חנה ויניק, למנהל תחום הטכנולוגיה מר גרשון כהן, למנהל הגף להשכלה על תיכונית מר אמנון צ'רניקה ולסגן אלוף שלומי אברהם מאגף משאבי אנוש בצה"ל על מעורבותם ופעילותם למען הצלחת התכנית.

יישר כח!

דף הבית צור קשר על בית הספר תקנון האתר מפת האתר